Gyurcsány a gyülekezési jog apostola vagy terrorista?

A Fővárosi Törvényszék 2015. január 8-án tartott két, nemzeti jogvédők által képviselet jogsértettek ügyében tartott tárgyaláson erre csattanós választ adott. A manapság a korlátlan gyülekezési jog mellett szavakban kiálló, véres kezű Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök és jelenleg az USA által nyíltan támogatott ellenzéki pártvezető által 2006. október 23-án irányított, tüntető és megemlékező civilek ellen végrehajtott  véres hadműveleteket végrehajtó rendőrség tekintetében megállapította a bíróság elsőfokú ítéletében - dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője által képviselt vidéki hazafi felperes perében -, hogy megsértették a felperes személyi szabadságát azzal, hogy a Kossuth teret önkényesen és jogellenesen lezárták, illetve az '56-os szabadságharc 50. évfordulós állami megemlékezésén részt venni kívánókat 2006. október 23-án délelőtt a Nádor utcában körbezárták és az Akadémiáig nyomva kiszorították.

Mindezért elégtételként magánlevélben elnézést köteles kérni a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség. Kártérítést arra hivatkozva nem ítélt meg a bíróság, hogy az elkésett. Bár a kárigény 5 éven túl került előterjesztésre, de ez elévülés nem következett be miután a Fővárosi Törvényszék külön perben megállapította 2011-ben, hogy Nádor utcai spontán utcai gyülekezés feloszlatása jogellenes volt. Ezért a jogsértett fellebbezést terjeszt elő kártérítés megállapítása érdekében. Ugyanezen a napon zárult le a Papp Lajos szívsebész professzor, hazafias gondolkodó által ugyanezen helyen és időben elszenvedett jogsértés (őt bántalmazták is Gyurcsány pribékjei) miatt indított kártérítési per, amelyben őt dr. Gyurta Tibor ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat elnökségi tagja képviseli. Az ítélethozatalra ebben  a perben két hét múlva kerül sor. Emlékezetes, hogy tavaly tavasszal egy tüntetőnek ugyanezen jogsérelemért a Fővárosi Ítélőtábla 200 ezer forint és kamatai összegű kártérítést ítélt meg. Ezen kívül tucatnyi jogerős ítélet áll rendelkezésre a 2006 őszi véres rendőri erőszak elítélése körében.

Következésképpen megállapítható: a véres 2006 őszi napok idején a gyurcsányi rendszer minden eszközt megragadott annak érdekében, hogy hatalmát rendőrállami eszközökkel biztosítsa és lábbal tiporja a gyülekezési jogot, amelyért most ellenzékben szóban kiáll. Ennyit a hibbant Néró hitelességéről... 2006 őszi rendőrterror valós arcát a "Res iudciata: 2006 ősze- ítélt dolog" című dokumentumfilm mutatja be, amelyet Morvai Krisztinával és Almási Lajossal készítettem. Sajnálatos, hogy ez a zavaros figura nem áll vád alatt terrorcselekmény miatt a 2006 őszi rendőrterror kapcsán, csupán Gergényi és néhány rendőr társa, akik büntetőperében tanúvallomást 2015. március 3-én teszek a Fővárosi Törvényszél Katonai Tanácsa előtt... Az igazságtételér folytatott küzdelmet nem adjuk fel!

2015. január 10.
Dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője
www.gaudinagytamás.hu