Kedvező orosz fogadtatás követte Gaudi Oroszország melletti kiállását az ET-ben

Kedvező orosz fogadtatás követte Gaudi-Nagy Tamás országgyűlési képviselő Oroszország melletti kiállását az Európa Tanács múlt heti parlamenti közgyűlésén. Az orosz sajtó nagy teret szentelt állásfoglalásainak, amelyekből egy csokrot most közreadunk. Mindez megalapozhatja a magyar pozíciókat, amikor közeleg Kárpátalja visszaszerzése és status quo falát ledöntő oroszok által kitaposott úton megindulhatunk a revízió érdekében, amelyhez elengedhetetlen Oroszország támogatása. Lássuk a részleteket:

Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése 2014. április 10-i ülésén megfosztotta Oroszország delegációját év végéig a szavazati jogától a Krím-félsziget elleni "katonai agresszió" - valójában önrendelkezési jogot kifejező népszavazást követő visszafogadás - miatt
Az egyik legolvasottabb orosz hírportál címoldalon ismertette Gaudi beszédét.
Április 9-én pedig Ukrajna ügyében szintén Oroszországot ítélte el határozatával az ET Parlamenti Közgyűlése (erről szóló hír, itt tett felszólalása).

Mindkét esetben Gaudi-Nagy azon kevesek közé tartozott, aki az oroszok mellett szólalt fel és a határozatok ellen is szavazott a Krím félsziget és Kárpátalja önrendelkezését támogató pólóban.

Április 8-án a világra kiterjedő megfigyelési botrányt kirobbantó, jelenleg orosz védelem alatt álló Edward Snowden videókonferencián nyilatkozott az ET PKGY Jogi és Emberi Jogi Bizottság ülésén, ahol Gaudi-Nagy Tamás is kérdéseket intézett hozzá és egyúttal rámutatott a krími népszavazás miatti oroszellenes hisztéria kettős mércés jellegére. A felvétel itt látható. A felszólalás és kérdések nagy visszhangot váltottak ki az orosz sajtóban is, ennek köszönheően a világszerte fogható Russai Today (rt.com) angol nyelvű orosz hírcsatorna híradója többször leadta a nemzeti jogvédő képviselő megszólalását, és az azt követő levezető elnöki fenyegetést, hogy ha tovább folytatja az Európa Tanács kettős mércéjéről a fejtegetést, akkor elveszi a szót.

Az ITAR-TASSZ vezető orosz hírügynökség április 8-án pedig egy Gaudi-Nagy Tamással készült hosszabb interjút közölt kiemelve, hogy " sok úgynevezett "demokratának" furcsán hangzik, de az európai térségben Oroszország védi leginkább az emberi jogokat és áll ki az önrendelkezés mellett". Az interjú oroszul és angol változatban is megjelent, utóbbi itt olvasható.

Természetesen van ellenkező előjelű értékelés is egy "orosz" bloggertől, aki nemes egyszerűséggel fasiszta, revansista uszításnak nevezi a strasbourgi Gaudi igazságbeszédeit, döbbenetét kifejezve, hogy egyáltalán engedték elmondani beszédét, továbbá Oroszország fasizálódásán kesereg.

Gaudi-Nagy Tamás (országgyűlési képviselő, ET PKGY magyar tagja) szerint a tanulság az, hogy a bátor és offenzív politika útjára kell térni, szakítva az eddigi hazaáruló és státus quo párti, nyugati álláspontot szajkózó kormányzati iránnyal. Egyidejűleg itt az ideje, hogy a kárpátaljai magyar hazafiak is végre megmozduljanak és akcióba lépjenek, bár tény: jelenleg még az autonómia emlegetését is állam elleni bűncselekménynek tekinti a "demokratikus" ukrán állam, sőt a ruszinok békefenntartók behívását és népszavazást követelő akciójára büntetőeljárással reagált az ukrán bábállam ügyészsége. Ehhez sincs szava a magyar kormánynak. Itt az ideje kezünkbe venni a kezdeményezést és a tettek mezejére kell lépni!

Gaudi-Nagy Tamás országgyűlési képviselő, ET PKGY magyar tagja
www.gaudinagytamas.hu