Végre egy jó hír: Budaházy pert nyert a lánchíd rádiós Perjés ellen (videóval)

A Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítéletével megállapította, hogy Perjés Zoltánt és a Lánchíd Rádió Kft megsértették Budaházy György becsületét és magánélete tiszteletben tartásához fűződő személyiségi jogait, továbbá  kötelezte Perjés Zoltánt és a Lánchíd Rádió Kft-t, hogy egyetemlegesen fizessenek meg Budaházy Györgynek egymillió forint és kamatai összegű nem vagyoni kártérítést, illetve kétszázezer forint összegű perköltséget.

Perjés Zoltán viszontkeresetét a bíróság elutasította, amelyben a per egyik tárgyalásáról készült tudósítás miatt szeretett volna jó hírnévsértési igényt érvényesíteni Budaházy Györggyel szemben. Perjés a Lánchíd Rádió - azóta megszűnt - Sprőd című műsorában becsmérelte Budaházyt két nappal a 2008. március 15-én a Blaha Lujza téren tartott hazafias tüntetés és azt követő rendőrökkel való összecsapás után. Budaházy György magánindítványa alapján a büntetőbírság korábban már jogerősen jogerősen elmarasztalta Perjést becsületsértés miatt, majd a hazafi ezután indított személyiségi pert, amelyben Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd és országgyűlési képviselő látja el jogi képviseletét.

A bíróság mostani ítélete egyértelműen rámutat, hogy neves közéleti szerepelő olyan szintű becsmérlése és gyalázása, amelyet Perjés elkövetett személyiségvédelmi igényt megalapoz és köztudomású tényként megállapítható az ilyen jogsértések jelentős mértékű kártérítésre jogosítanak. A bíróság nem osztotta alperesek védekezését, amely szerint Budaházynak tűrnie kell a szélsőséges kijelentéseket,  mivel maga sem mentes a szélsőségektől és közszereplő.

Kuruc.info