Rendkívüli érdeklődés övezte Gaudi-Nagy Tamás 8 órás maratoni palotai kibeszélő fórumát

Dr. Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik XV. kerületi országgyűlési képvisejelöltje (23. vk.) február 12-én egy munkanapnyi időt (8 órát) szánt arra, hogy a kerület polgáraival négyszemközt elbeszélgessen a helyi problémáról, gondokról és meghallgassa mit gondolnak az emberek az ország és a kerület helyzetéről, saját sorsukról és jövőjükről.

A hívó szónak több tucat kerületi polgár tett eleget és tért a barátságosan berendezett fogadóhelyiségbe, a volt Jógazda borozóba, amely jelenleg átmeneti otthont ad a Jobbik helyi  szervezetének, miután az új erő helyi alakulata nem rendelkezik a többi párttal ellentétben helyiséggel. A családias hangulatot Gaudi-Nagy Tamás képviselő munkáját segítő kerületi Jobbik tagjai emelték finom házi süteményekkel, szendvicsekkel és kedves szóval.

A helyiek javaslataikat sem tartották magukban. Egy idős hölgy friss rendőrségi jegyzőkönyvét hozta, a nyílt utcán kirabolták az új szökőkútnál, s arra sincs pénze, hogy zárát kicseréltesse. Nem mer elmenni otthonról hosszabb időre. Két-három hónapja megjelent egy rablóbanda Újpalotán, nem mintha eddig kerületünk ettől a jelenségtől mentes lett volna, legfeljebb a probléma még nem eszkalálódott annyira, mit néhol vidéken.

Az egyik fiatal azt vetette fel, hogy a pestújhelyi piac egykori területét egy textilkereskedelmi cég (most Sztárai Mihály tér, a református templom előtt) törvénytelenül elkerítette, lezárta. A GELKA egykori épületét megvette, raktárnak használja, az elmúlt 8 évben nem sikerült bevakoltatnia és annak ellenére, hogy úszótelekről van szó (1 m tartozik a házhoz körben) az épületnél kétszer akkora területet zárt le, lezárva a 10 éve még működő, akkor felújított nyilvános WC-t is. Felvetették, hogy a Szentmihályi úton levő játszótérnek nincs kerítése, továbbá a 69-es villamos az esti órákban nagyon ritkán jár.

A képviselőjelölt megígérte, hogy utánnéz a felvetett ügyeknek és megpróbál már most közbenjárni a megfelelő fórumokon a megoldás érdekében.

Sokan csak meg akarták Gaudi-Nagy Tamást ismerni, mint mondták a fórumokra is eljönnek majd, de a személyes meghallgatással kevés jelölt törődött az elmúlt 20 évben. A legtöbben 1-2 kopogtatócédulával érkeztek, ám egy fiatalember őszinte csodálatunkra 10 ajánlószelvényt hozott.

Többen tanácsokat adtak az elszámoltatáshoz és az elmúlt 20 év felelőseinek felelősségre vonásához, volt olyan helyi vállalkozó, aki teljes körű segítséget és együttműködésst ajánlott a képviselőjelöltnek.

Budaházy Györgyről szóló cikkéhez jött rövid interjút készíteni Gaudival a Heti Válasz újságírónője, aki a hangulatról azt mondta, hogy utoljára 1990-ben tapasztalt ilyesmit. A Gazdálkodó út 45-ben a helyi jobbikosok az előtérben ásványvízzel, teával, kávéval, szendviccsel, almáspitével kínálták a folyamatosan érkező aktív polgárokat. Az előtérben elbeszélgettünk, olvasnivalókat ajánlottak, amíg mindenki sorra került. A képviselő-jelölt időnként Dr. Bubóként kérte a következőt… A hangulat igen oldott és közvetlen volt.

Tamás több újpalotai barátja is feltűnt a nap folyamán, elmondta, hogy rajtuk keresztül kötődik a kerülethez.

A háttérben Gaudi jogvédő munkájáról játszottak le jeleneteket. Megrázó 10 perc volt, amikor közösen tekintettünk meg egy videót Budaházy György és társai hozzátartozóiról, amikor Morvai Krisztina, Gaudi-Nagy Tamás és Kabódi Csaba, az ELTE Büntetőeljárásjogi tanszékének vezetője meghallgatta beszámolóikat a jogszerűtlen és teljesen szakszerűtlen házkutatásokról, a fogvatartás rossz körülményeiről, arról, hogy jogszabályellenesen nem engedték a terrorizmussal vádolt fiatalokat feleségeikkel, gyermekeikkel találkozni.

Sokan aláírták Morvai Krisztina felhívását a politikai foglyok szabadon bocsátásáért, jogszerű eljárást és szabadságot követelve a meghurcoltakanak.

Este fél kilenckor az utolsó vendég távozásakor Gaudi-Nagy Tamás a nagy siker, a folyamatos érdeklődés hatására úgy döntött, hogy megismétli e négyszemközti találkozósorozatot a választópolgárokkal.

A helyi Jobbik irodanélkülisége is azt jelképezi, hogy szemben áll az egész politikai tolvajelittel, de így is arra törekszik, hogy megismertesse a radikális változás programját az emberekkel.

K. M.

Tags: