Pontosítás a május 6-i tüntetésről kiadott " Átütő erejű hatással járt mai földvédő tüntetésünk, most már nem állunk meg félúton" c. közleményemhez

A sikeres és médiumok által kétségbeesve eltorzítani kívánt üzenetű, földvédő május 6-i Kossuth téri tüntetésről tegnap (május 6-án)  késő este "Átütő erejű hatással járt mai földvédő tüntetésünk, most már nem állunk meg félúton" címmel kiadott közleményemben a petíciónk hatására benyújtott javaslatokat tárgyaló 4. és 5. bekezdés pontosításra szorul az alábbiak szerint.

A pontosítás oka, hogy tegnap este még számomra nem volt teljes körűen elérhető minden frissen benyújtott földvédő javaslat. Azok áttekintése alapján volt szükséges rögzíteni azt, hogy az EU csatlakozási szerződés felülvizsgálatának kezdeményezését a kormánytól követelő országgyűlési határozatot a jobbikos képviselők benyújtották, azonban a hazaáruló földtörvény hatályon kívül helyezését és addig minden földügylet bejegyezési moratóriumát célzó törvényjavaslatot nem, csupán egy közvetlenül érvényesülő hatással nem bíró, tehát külföldiek földszerzését közvetlenül megakadályozni nem képes országgyűlési határozati javaslatot. Kérek mindenkit, aki közleményemet átvette, hogy a pontosítást is jelentesse meg és vezesse át a közlemény eredeti szövegét. Az érintettek szíves megértését kérem.

Budapest, 2014. május 7.
Dr. Gaudi-Nagy Tamás nemzeti jogvédő
www.gaudinagytamas.hu
Gaudi-Nagy Tamás pontosítása a 4. és 5. bekezdés tekintetében az "Átütő erejű hatással járt mai földvédő tüntetésünk, most már nem állunk meg félúton" cikkhez.

"A felhívásunk a hatására a Jobbik frakció néhány tagja Hegedűs Lorántné vezetésével a mai napon benyújtotta az Országgyűlésnek az általunk követelt lépések közül kettőt teljesítő előterjesztést: az  egyik, a külföldiek földszerzését megtiltó Alaptörvény módosítást és a Kormányt az EU csatlakozási szerződés felülvizsgálatára kötelező országgyűlési határozati javaslatot, amelyért köszönet jár nekik.

Azonban szomorúan kell megállapítanunk azt, hogy a hazaáruló földtörvény hatályon kívül helyezésére irányuló törvénymódosítást  ígéretük ellenére nem nyújtották be. Ehelyett csupán egy olyan országgyűlési határozati javaslatot terjesztettek be, amely a magyar földet külföldieknek és oligarcháknak kiszolgáltató Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztert hívja fel arra, hogy ő készítse el és nyújtsa be a saját maga és hazaárulótársai által kidolgozott, sőt körömszakadtig védett földtörvényt hatályon kívül helyező törvényjavaslatot.  Az országgyűlési határozat a törvénnyel ellentétben csupán egy közvetlenül érvényesülő hatással nem bíró, tehát külföldiek földszerzését közvetlenül megakadályozni nem képes alkalmatlan eszköz e körben. Régi mondás: kecskére ne bízzuk a káposztát, ne az árulótól várjuk az árulás megállítását.  De ez a hiány még a május 10-i első érdemi parlamenti ülésig pótolható, erre ezúton kérem őket minden magyar ember nevében és minden más képviselőt is."