Nemzeti jogvédő és földvédő ingyenreklám a Heti Választól- Köszönöm a díjmentes közlést!

hetivalasz.hu

Az uniós zászló parlamenti ablakon kidobásával is híressé vált Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik volt képviselőjének neve akkor került ismét reflektorfénybe, amikor keddi, Parlament előtt tartott földtörvény elleni tüntetésének több résztvevője inzultálta, majd leköpte Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyarok Szövetségének elnökét. Most újabb akcióra készül.

A keddi Pásztor Istvánt ért inzultus után Áder János, köztársasági elnök az elkövetők helyett is bocsánatot kért. A rendőrség pénteken pedig az üggyel kapcsolatosan előállított egy embert.  A magyarországi pártok, ifjúsági szervezetek és a szerbiai pártok még kedden elítélték, hogy a VMSZ elnökét szidalmazták és leköpdösték. Pásztor azonban nem tesz feljelentést.

Gaudi korábbi pártja, a Jobbik országos elnöksége azt közölte: a Jobbik és Gaudi-Nagy Tamás útjai elváltak egymástól, a párt „a minősíthetetlen Kossuth téri rendezvény" szervezésében semmiféle módon nem vett részt, így a történtekért nem tud felelősséget vállalni, a Pásztor Istvánt ért inzultust pedig a leghatározottabban elítéli. Gaudi-Nagy Tamás nem tagja a Jobbiknak, munkásságáért kizárólag ő tartozik magyarázattal - írták.

Morvai Krisztina, a Jobbik EP-listavezetője úgy nyilatkozott: nem ért egyet azzal, hogy leköpték Pásztor Istvánt, túlzónak tartja az akciót, a tüntetést szervező Gaudi-Nagy Tamástól, "harcostársától és legjobb barátjától", akit egy korábbi alkalommal „a nemzeti jogvédelem Maradonájaként" méltatott - viszont nem határolódik el.

Gaudi saját honlapján „leköpött hazaárulónak" nevezi Pásztort és a Népszabadságnak kiemeli, hogy kifejezetten jól jött neki a Kossuth téri botrány. „Hatalmas áttörést hozott a Kossuth téri demonstrációnk, mert az országos figyelem homlokterébe került a „hazaáruló földtörvény" kérdése, minden ellenkező kísérlet ellenére - mondta a lapnak. - Az ügy mellé állt a gazdákhoz hasonlóan kisemmizett devizaadósok több érdekképviseleti szerve is. A külföldiek földszerzése érdekében elfogadott petíciónkban rögzített követeléseink felét jobbikos képviselők már benyújtották az Országgyűlésnek, a másik fele még hátravan".

A volt Jobbikos politikus azt is közölte, hogy szombaton kora este, a kormány megalakulását ünneplő fideszes nagygyűlés után újabb „föld- és nemzetvédelmi" tüntetést tartanak a Parlament előtt.

Hosszú távú tervei között pedig az szerepel, hogy brüsszeli székhellyel működő „patrióta jogvédő szervezetet" hoz létre, valamint egyes értesülések szerint Morvai Krisztina szakértője lesz az Európai Parlamentben. Ami meglehetősen érdekes fejlemény lehet a Jobbik-Morvai-Gaudi történetben, tekintve, hogy a párton belül egyre többeknek nem tetszik Morvai, mint párton kívüli EP-listavezetői pozíciója.