Megkezdődik a koncepciós per ellenem a Pásztor ügyben

Ezúton tájékoztatom a hazafias közvéleményt, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróságon (1055 Budapest, Markó u. 25. fszt. 11.) 2015. január 28-án, szerdán 9 órától megkezdődik az ellenem tavaly indított koncepciós eljárás bírósági szakasza. Aki szolidáris velem és megteheti, kérem jöjjön el a tárgyalásra és személyesen erősítse a nyilvánosság garanciális erejét.

Harcedzett nemzeti jogvédőként nézek szembe ezzel a kreált váddal, amelyet vissza fogok verni nemzeti jogvédő kollégáim szakmai segítségével. Köszönöm a felém áramló szolidaritást, bátorító üzeneteket.

A V. és XIII. Kerületi Ügyészség képtelen vádja szerint én voltam úgymond a felbujtója annak, hogy a tavaly május 6-án a magyar föld megvédése érdekében a Kossuth téren általam szervezett tüntetés során, a tüntetés helyszínén kívül Pásztor István VMSZ elnököt leköpték. Ezzel az ügyészség téves és törvénytelen minősítése szerint aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése és garázdaság bűntettét követtem el- felbujtóként. Az ügy másik vádlottját ugyanezen bűncselekmények tettesi alakzatával vádolják, őt 3 hónapig előzetes letartóztatásban is tartották. A fejkendős, kereplős köpködőt nem találták meg.

Nyilvánvaló, hogy a vád megalapozatlan: közvádas bűncselekmény nem történt, a sértett magánindítvánnyal nem élt, tehát már eleve nem is folyhatna az ügyben büntetőeljárás. Arról nem is beszélve, hogy az egyik legfontosabb alkotmányos alapjoggal a vélemény-nyilvánítás szabadságával éltem, amikor a délvidéki magyarok igen vitatott és kétes szerepű egyik vezetőjét megalkuvó politikája miatt bíráltam egy tüntetésen, illetve a tüntetések velejárójaként a vélemény-nyilvánítás gyakorlására hívtam fel a jelenlevőket. Bűncselekmény elkövetésére senkit nem hívtam fel. Az, hogy volt, aki a vélemény-nyilvánítás határán túllépett és leköpte Pásztort nem elegáns dolog, de ezért a vád szerinti bűncselekmények miatt büntetőjogilag felelősségre vonható nem vagyok sem én, sem az elkövetőnek állított hölgy. Személyes szabadság megsértésének pedig nem minősül egy közszereplő politikus közterületen történő megkérdezése, vélemény-közlés céljából történő hozzálépés. Kihallgatása során maga Pásztor ismerte el, hogy amikor akart távozhatott, ebben őt nem akadályozták. Külön érdekesség, hogy ezen a napon még országgyűlési képviselő voltam és az ekként elmondott vélemény miatt a mandátum megszűnése után sincs helye felelősségre vonásnak.
Lássuk mit is mondtam többek között akkor a tüntetés szervezőjeként, amikor észleltem, hogy Pásztor István a magyar föld megvédéséért megrendezett tüntetésünk területén megjelent:
" Van egy rendkívüli díszvendége ennek a térnek, most ott megy mobiltelefonjával a kezében, Délvidék egyik kiemelt árulója, Pásztor István aki a délvidéki magyarokat árulja, immáron megélhetési politikusként szállítja, a magyarok a megtévesztett délvidéki magyarok szavazatait... Milyen kedves az a magyar hölgy, és odamegy és elmondja a véleményét ennek a hazaárulónak, nem tiltott tevékenység ez, oda lehet menni, aki úgy gondolja, hogy Délvidék egyik magyar elárulójának közölni kell a véleményünket arról, hogy a hazaárulást nem bocsátjuk meg, az bizony nyugodtan menjen oda..."

Emlékezetes, hogy Áder János köztársasági elnök tavaly május 9-i, felelősségre vonást követelő sajtónyilvános beszéde után indult hajtóvadászat a földvédő tüntetés résztvevői ellen. Május 10-én még tanúként hallgattak ki, másfél hónap után "jöttek rá", hogy én voltam a "felbujtó" és ekkor gyanúsítottak meg. Tavaly június 25-i gyanúsítotti kihallgatásomra elképesztő, ávós időket idéző körülmények között került sor (részletesen beszámolót itt található).

A kihallgatásról - a rendőrség jogkövetkezmény nélkül maradt hibájából botrányos hangminőségű - videófelvétel is készült, amely itt látható.

A tárgyilagosság érdekében a fenti film vége felé (2:45:48-2:47:02) látható a törvénytelen vád alapját képező "cselekményem", amellyel a május 6-i tüntetésen felhívtam a földvédő tüntetés résztvevőit arra, hogy véleményüket közöljék Pásztor Istvánnal. Ennek alapján mindenki szembesülhet a vád képtelenségével.

Számítok a jövőben is a hazafias szolidaritásra, nemzeti jogvédő szolgálatomat pedig rendületlenül folytatom.


Budapest, 2015. január 26.

Dr. Gaudi-Nagy Tamás nemzeti jogvédő
www.gaudinagytamas.hu