Méltatlan viszonyok a kommunizmus áldozatainak nyughelyén a 301-es parcellában (Videóval)

Gaudi-Nagy Tamás nemzeti radikális képviselő 2013. október 23-án az 1956-os szabadságharc hőseinek nyughelyén és a kommunizmus áldozatainak sírjainál hajtott fejet és helyezett el koszorút Mansfeld Péter sírjánál a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselőcsoportja nevében.  Ezt követően Balázs Ferenc, az elsők között exhumált, szervezkedésért és fegyver rejtegetésért halálraítélt szabadságharcos sírjánál hajtott fejet. Itt Balázs István, a szabadságharcot 1957 márciusban MUK néven újraindítani szándékozó és ezért kivégzett  Balázs Ferenc öccse Gaudi-Nagy Tamásnak elmondta, hogy véleménye szerint méltatlan körülmények között vannak a hazájukért és ezáltal a magyar szabadságért életüket áldozó hazafiak és honleányok elhelyezve.

"Sajnálatos módon a rendszerváltásnak nevezett átmenetet követő kormányok egyike sem tartotta fontosnak az 1956-os forradalom és szabadságharcot követő megtorlás áldozatainak méltó nyughelyének ügyét rendezni. A sok esetben teljesen értelmetlen presztízs beruházások helyett a magam, és nyugodt szívvel mondhatom jobbikos frakciótársaim nevében is a kommunista megtorlás áldozatainak emlékét méltóképpen megörökítő nemzeti emlékhelyet látnánk szívesen itt az Újköztemetőben. Ezzel kapcsolatosan ahogy eddig is tettük, úgy a jövőben is megtesszük a javaslatainkat" - tájékoztatta a kivégzett szabadságharcos testvérét Gaudi-Nagy Tamás.

Elfogadhatatlan, hogy a 2014-es költségvetési javaslatban a kormány 6.2 milliárd forintot szán a józsefvárosi pályaudvar holocaust emlékhellyé kialakítására, addig csupán 75 millió forintot szán a kommunizmus áldozatai jelenleg sanyarú és méltatlan viszonyokkal jellemezhető sírhelyeinek felújítására. Ezt nem hagyhatjuk !

A videó Balázs István és Gaudi-Nagy Tamás temetői beszélgetését mutatja be (hamarosan feliratozva).