Ismét megakadályozták Gaudit, hogy az ET-ben az osztrákok magyar földrablásáról kérdezzen - (MTI nyomán kibővítve)

Gaudi Nagy Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője és az ET Parlamenti Közgyűlés magyar tagja telefonon arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Heinz Fischer osztrák köztársasági elnöknek  kérdést kívánt feltenni szerdán Strasbourgban az Európa Tanács (ET) Parlamenti Közgyűlésén  a magyar termőföldet érintő, nemzetközi és magyar  joggal is ellentétes  osztrák földrabló zsebszerződésekkel kapcsolatban és követelni szerette volna tőle a már elrabolt kb 1 millió hektár föld magyar kézbe juttatásában való segítségét a későbbi súlyos konfliktus elkerülése érdekében.

Ezt a plenáris ülésen nem tehette meg, mivel a luxemburgi liberális közgyűlési elnök, Anne Bresseur éppen előtte zárta le a vitát időhiányra hivatkozva, miközben nem sokkal korábban viszont Szabó Vilmos MSZP-s képviselő kérdésére hosszú perceken át engedte elemezni az osztrák elnök a szélsőségesnek nevezett pártok aggasztó európai előretörését a nagykoalíciós modelleket favorizálva. Később azonban, az ülés után az ülésteremben tucatnyi képviselő előtt módja volt megkérdezni Heinz Fischertől, miként vélekedik arról a nemzetközi jogi normáról, miszerint a pénzügyi erőfölénnyel való visszaélés révén tilos valamely ország polgárainak felvásárolniuk egy másik országban a termőföldet. Az osztrák államfő írásban ígért választ a kérdésre.

Emlékezetes, hogy a 2014 januári ülés egész idejére megvonták önkényesen a szót Gaudi-Nagy Tamástól, ekkor pedig az osztrák kancellárnak szerette volna feltenni hasonló kérdését, így csupán demonstratív eszközökkel tudott élni.