Helyes, hogy nem kívánatos az EU zászló az Országházban! De mióta?

Minapi hír volt, hogy a bukott szocialisták kétszer is EU zászlót kétszer vittek be az Országgyűlés üléstermébe, hiányolva a gyarmatosító rendszer jelképének jelenlétét. Ezt szoktuk meg tőlük, meglepetést ezzel nem okoztak.

Kövér László házelnök nagyon helyesen kivitette az ülésteremből a kék zászlót mondván szintén helyesen: "„Ez a magyar nemzeti parlament, tetszik tudni. Itt a magyar nemzeti lobogónak van helye."
Azt viszont nem tette hozzá, hogy az EU zászlaja két példányban  a csatlakozás után folyamatosan ott rontotta a levegőt egészen 2014. február 13-ig, az előző parlamenti ciklus utolsó ülésnapjáig, amikor is jómagam Lenhardt Balázs képviselőtársammal együtt eltávolítottam és kidobtam azokat az Országház ablakán az alábbi felszólalási mondatot követően:
"Most viszont itt van a Házon belül ez az uniós zászló, és kérem, hogy távolítsák el velem együtt a gyarmatosítás jelképét."

Majd miután aznap visszatették a kék rongyokat a magyar zászlók mellé, ismét eltávolítottam azokat és Parlament egyik mellékhelyiségében helyeztem el.

Óriási felháborodás volt (persze rengeteg elismerést is kaptunk, azóta is működik a Remove all EU flags európai mozgalom), amelynek során kemény szavakkal bírált minket a Ház vezetése és bírságot, sőt eljárásokat helyeztek kilátásba. Ezt követően március 15-én Tápióbicskén a Polgármesteri Hivatal homlokzatáról hajítottam le az EU zászlót, helyébe Árpád-házi sávos lobogót tűzve, majd a felvidéki Gútán a kultúrházban székely zászlót tettem a helyébe.

De mi történt végül? Nem lett bírság, nem lett eljárás, sőt 2014. május 6-án a jelenlegi összetételű Országgyűlés első ülésnapján az EU zászlók helyén már magyar lobogók díszelegtek az ülésteremben és ez így van azóta is. (Erről akkor így adtam hírt) Sőt most azokat fegyelmezik, akik EU zászlót helyeznek el az ülésteremben. Győztünk. Ezért kellenek a határozott és kemény lépések, mert ezek hozzák meg az áttörést. A nemzeti érdekű áttörésnek még van bőven tere, de az ilyen eredmények igazolják a bátor fellépés és kitartó munka értelmét. Négy évig a Házban ezért is tettem a dolgomat.

Budapest, 2014. november 20.