Hatalmas érdeklődés mellett zajlott Újpalotán Gaudi-Nagy Tamás és Morvai Krisztina fóruma


Ahogyan mondani szokás, a csilláron is lógtak a választók február 19-én este Újpalotán, a Hartyán Nevelési–Oktatási Központ Óvoda, Általános Iskola épületében Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik XV. kerületi (23. sz. választókerület) országgyűlési képviselőjelöltjének kampánynyitó nagygyűlésén.

A 300 szék mindegyike elkelt, és az ülőhelyek mellett több mint 200 érdeklődő (összesen tehát több mint félezer ember) volt kíváncsi a különleges hangulatúra sikerült estére, amely több mint 3 órás programot nyújtott. A Himnuszt követően Tolcsvay Béla felejthetetlen és megrendítő erejű dalai teremtették meg a tökéletes ráhangoltságot.  Az est emelkedettségét Morvai Krisztina, a Jobbik EP-képviselőjének és államfőjelöltjének jelenléte, és személyes hangú, mozgósító erejű  felszólalásai növelték.

A művészt követően a neves jogvédő és a 2006 őszi rendőrterrort leleplező Civil Jogász Bizottság volt társelnöke konferálta fel  a Jobbik képviselőjelöltjét: bemutatta Gaudi-Nagy Tamás életútját, hiteles és eredményes jogvédő tevékenységét, az ország legjelentősebb független jogvédő szervezetévé nőtt Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (www.nja.hu) megteremtő, és a közhatalom áldozatai oldalán, az igazság és szabadság érdekében,  a hatalmi önkény ellen hosszú évek óta a jog eszközével folytatott rendkívüli eredményeket elérő munkásságát, és mint jogvédő bajtársa ajánlotta őt Újpalota választóinak figyelmébe és bizalmába. 

Baráti gesztusként a különleges alkalom apropóján minden érdeklődőt meglepett a Civil  Jogász Bizottság jelentésének egy példányával, amelyet az est végén sűrű sorokban kígyózó emberek számára Gaudi-Nagy Tamással együtt dedikált, akivel együtt küzdöttek a példátlan jogsértések ellen az azóta már megszűnt szervezetben. Egyúttal minden résztvevő kapott egy nemzetiszínű, szív alakú, "Szebb jövőt !" feliratú  autóillatosítót.

Morvai Krisztina után a képviselőjelölt, Gaudi-Nagy Tamás következett: dörgő erejű tapsokkal és egyetértő bekiabálásokkal gyakran megszakított, közel egyórás, személyes hangvételű, de mégis az ország és a kerület szinte minden lényeges kérdésére kiterjedő, fejből elmondott  beszédében elmesélte, hogyan szerette meg  rövid idő alatt a XV. kerületet. Beszélt a választókkal való találkozásainak tanulságos élményeiről: az újpalotai piacon és a Magyarok Piacán a vásárlókkal és kereskedőkkel, kistermelőkkel, a február 12-i, 8 órás fogadónapján megjelent választókkal, és a február 18-i jogsegélyszolgálatára ellátogató jogvédelmet keresőkkel folytatott tanulságos beszélgetésekről.

Kitért arra, hogy egy hete szombaton az előbbi helyen a Jobbik standja melletti buszmegállóból a padokat és a várakozóhelyet felszabadítva ő és jobbikos aktivisták lapátolták el közel kétórás kemény munkával az egy hétel korábban lehullott hóból kialakult, a közerületfenntartók által otthagyott jéggé fagyott, emberek mozgását akadályozó barikádként meredező  hóhegyeket. 

Ismertette a Jobbik "Radikális változás" című programját (http://jobbik.hu/sites/jobbik.hu/down/Jobbik-program2010OGY.pdf), amelynek megalkotásában maga is aktívan részt vett: ő írta a munkaügyi, a szabadságjogi fejezetet, az igazságügyi fejezet és rendvédelmi fejezet egyes részeit, és a program más részeire is jelentős befolyást gyakorolt.

Emlékeztetett: a pártok közül jelenleg a Jobbik az egyetlen, amelyik részletes és reális programot tett le a választók elé, a többiek  erre nem voltak képesek, e helyett médiafelületeken elhelyezett hirdetésekkel és álvitákkal terelik el a lényegről a figyelmet, az ország valós problámáival való bátor szembenézés és a radikális megoldások egyedül a Jobbikot jellemzik.  

Utalt arra, hogy két nagy párt rendszeresen zárja össze sorait nemzeti sorskérdésekben és magyarság számára előnytelen döntések részesei, felelősei ezáltal. Példaként említette az ország NATO-ba erőltetését (semmi előnyét nem látjuk, a hadsereg soha nem látot méretűre zsugorodott, katonáink külföldön véreznek idegen érdekekért),  2002-es nemzeti függetlenséget csorbító alkotmánymódosítást (fél évvel az elvesztett választások után a Fidesz zokszó nélkül megszavazta, ráadásul az alkotmányozó hatalommal visszeélve az alkotmányba tették a csatlakozási népszavazási kérdést), hogy ne lehessen azt jogilag támadni , az ország előnytelen feltételekkel történt csatlakoztatását az Európai Unióba (jelenleg nettó befizetők vagyunk, a családi gazdságok, a kis- és középvállakozások jórésze a tönk szélére került, határon túli honfitársaink helyzete rosszabb mint korábban), Románia  EU-tagságának magyarok önrendelkezésének követelése nélküli megszavazását, az európai szuperállam felé utat nyitó, kis államok számára hátrányos Lisszaboni Szerződés  olvasás nélküli, elsőkénti megszavazását, a bankmentőcsomag közös megszavazását  (ezáltal a bedőlt hitelek személyi adósai helyett a bankoknak egy rakás pénz fizettek ki) , és most nemrégiben a titoktörvény olyan módosítását, amely miatt a nemzeti vagyont megkárosító, korrupciós  ügyletek és szabdságjogi jogsértések feltárása, azaz az elszámoltatás végrehajtása komoly akadályokba ütközhet.

Különös hangsúllyal szólt a XV. kerület és különösen Újpalota problémáiról, kiemelve a romló közbiztonságot, a lakótelepek élhetőbbé tételének szükségességét. Rámutatott arra, hogy Újpalotán, Rákospalotán és Pestújhelyen is alapvetően akkor lesz jobb az emberek élete, ha a jelenlegi rettenetes mértékű államadósság törlesztését felfüggesztjük, megtagadjuk, és tárgyalásokat kezdünk a hitelezőkkel, mert az évi 1500 milliárd forint tőke és kamattörlesztés minden erőforrást elvon a munkahelyek teremtésétől, a gazdaság beindításától, a közbiztonság garantálásától, az oktatástól, a panelházak felújításától, korszerűsítésétől. Kiemelte, hogy a nemzeti vagyon jelentős részét ellopták, most a föld, az ország csodás természeti kincsei és a bedőlt hitelek miatt prédává váló lakások következnek, ha minden marad, és nem következik be gyökeres változás.

Az emberek választójogát azonban nem vették el, és az a garancia arra, hogy helyére lehet teni a meg nem történt "rendszerváltozás" nyerteseit, és a 90 %-ot elérő vesztesek most történelmet írhatnak, ha az új erőt, a Jobbikot küldik minél nagyobb létszámban a parlamentbe. A program által kínált megoldások, a jelöltek felkészültsége, tisztasága és elkötelezettsége, és a készenlétben álló nagyszámú szakértő szavatolja, hogy a nemzeti érdekek és értékek ellenére döntések 2010 áprilisától nem születhetnek az országban. Nem vették el még az emberek fogyasztói döntési szabadságát sem, bár manipulcióval, rábeszéléssel folyamatosan revolverezik a társadalmat: a multicégeket egyrészt állami szinten meg kell rendszabályozni, és sokkal jelentősebb közteherviselésre kell kötelezni, a foglalkoztatási, fogyasztóvédelmi és minden más hazai szabályozónak való megfelelésre kell kényszeríteni.

Másik oldalról a legerősebb fegyver velül szemben az, ha nem vesszük meg termékeiket és nem vesszük igénybe szolgáltatásaikat: helyette a hazai kis- és középvállalkozások, mezőgazdasági termelők egészséges áruját választjuk. Buzdította a jelenlevőket arra, hogy vásároljanak a piacokon, különösen a Magyarok Piacán, ahol hungaricumok mellett széles kínálatú nemzeti bolt is várja a vevőket. Végül bejelentette, hogy az MSZP és Fidesz jelöltjeit nyílt vitára hívja, hogy a választók világosan értsék meg, ismerjék meg ki-mit akar.

Miközben a képviselőjelölt folyamatosan és hitelesen folytatja saját és a Jobbik országos kampányát (a XV. kerületben ezen kívül még 3 fórumot tart, jogsegélyt ad a kerületieknek, újabb fogadónapot tervez, minden szombat délelőtt az újpalotai picaon és a Magyarok Piacán találkozik a választókkal, nemsokára találkozik a helyi civil szervezetekkel, a polgármesterrel, jegyzővel és a rendőrkapitánnyal, országosan több mint 20 fórumot tart) , egy pillanatra sem felejtkezik el jogvédő munkájáról!

Felhívta választóinak figyelmét arra, hogy hétfőn, február 22-én 9 órakor kerül sor a 2009. július 4-i Magyar Gárda és politikai foglyok melletti szimpátiatüntetés erőszakos rendőri feloszlatása jogellenességének megállapítása iránt Kiss Róbert gárdakapitány által indított per első tárgyalására a Fővárosi Bíróságon, melynek tárgya a több száz gárdista ellen 2009. júniusi, Erzsébet téren történt tömeges rendőrségi terror.

A nagygyűlés záró részén Morvai Krisztina bemutatta a status quo-párti  és -ellenes erők (előbbihez tartozik az MSZP és Fidesz, utóbbihoz a Jobbik) közötti éles határokat: levetítette az Európai Parlamentben az újonnan megválasztott Európai Bizottság létrejötte kapcsán elhangzott felszólalások közül a fideszes-néppárti Szájer József és jobbikos-független Balczó Zoltán beszédeit, amelykből egyértelműen kiderült: amíg a fideszes szónok a kis államok súlyát, befolyását drámaian csökkentő, további központosítást jelentő lisszaboni szerződésről hozsannázott, addig Balczó egyértelműen lelelezte  a rendszer demokratikus deficitjét, a biztosok megválasztási eljárásának képtelenségeit és a független, szabad, európai nemzetek együttműködésén alapuló Európa koncepció  elleni hatásokról. A képviselőjelölt bemutatta a Nemzeti Jogvédő Alapítvány javára az SZJA 1 %-ának felajánlására buzdító, elementáris hatású  rövidfilmet.

Az est legvégén lehetőségük nyílt a választóknak kérdéseket feltenni Morvai Krisztina és Gaudi-Nagy Tamás részére. A kimeríthetetlennek tűnő kérdésözönnek az idő előrehaladta miatt kellett véget vetni, de senki nem ment haza a mellőzöttség érzésével.A választói nagygyűlés sokadszorra bizonyította a Jobbik egyre növekvő erejét és választói bizalmát, hiába az elhallgatás és folyamatos média és politikai ellenszél, minden jel szerint a mozgalom kikerülhetetlen politikai, parlamenti tényezővé válik nemzetünk üdvére .

Külön köszönet illeti a szervezőket, a Jobbik XV. kerületi szervezetének aktivistáit, az események helyet adó iskola,  rendezvény elhúzódását türelemmel elviselő képviselőit, a  hangosítást biztosító Gönczy Gábort és fiát. Gönczy Gábor a XV. kerületi, igényes rock zenét játszó Kugli zenekar vezetője, amely  együttes Gaudi-Nagy Tamás  zenekarával közös koncertet ad március 12-én 20 órától a Csokonai Művelődási Köpontban.

Adjon az Isten Szebb jövőt!

Reiner Péter beszámolója alapján


Tags: