Hét és fél év után győzött a meghurcolt 2006-os

A Fővárosi Törvényszék 2014. április 17-i elsőfokú ítéletével kétmillió forint kártérítés és közel egymillió forint perköltség megfizetésére kötelezte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot és a Budapesti Rendőr-főkapitányságot miután 2006, október 26-án egy vidéki értelmiségi felrótta a  Gergényi által jogellenesen "műveleti területté " nyilvánított Kossuth tér környékén posztoló rendőröknek, hogy  - véres október 23-ához hasonlóan - nincs rajtuk azonosító jelvény, a rend éber őrei lerohanták, földre teperték, megbilincselték, kezét maradandó sérülést okozva megtekergették, majd öt órai időtartamra előállították.Rendzavarás miatt szabálysértési eljárást indítottak, amelyben azonban felmentették a dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője által képviselt sértettet. A "fülkeforradalmi" váltás után kártérítési igényét a BM elutasította nevetséges összeget ajánlva, ezért indított a jogsértett kártérítési pert.

A per érdekessége, hogy a rendőri szerveket képviselő jogtanácsosok köröm szakadtukig védték a nyilvánvalóan jogellenes "intézkedést" és azzal mentegették Gergényi és társai rendőrterrorjának végrehajtóit, hogy a károsult civil a "műveleti területen" nem tett eleget a rendzavarás megszüntetésére vonatkozó felszólításnak, és számolni kellett azzal, hogy ha ilyen helyre téved, akkor így jár. Megállt az idő a rendőri szervek jogi képviseleti osztályain a több száz kártérítési egyezség és ítélet után? Mi folyik itt Belügyminiszter úr?

Több mint 4 évvel a fülkeforradalom után még mindig több száz rendezetlen kártérítési igényt tartunk nyilván a 2002-2010 közötti jogsértések időszakából: egy részük 2006 október 23-i eredetű (Kossuth téri és Nádor utcai jogellenes oszlatások áldozatai), más részük pedig a Bajtársiasság napi, 2009. július 4-én jogellenesen meghurcolt gárdistáké, hazafiaké.
Értük is folyik a nemzeti jogvédő küzdelem, amely előbb-utóbb sikerre vezet szakmai meggyőződésem szerint. Még mindig nem késő az ismét kétharmados többséget szerzett köröknek tisztességes egyezséget ajánlania. Ezt kívánná a jog és a tisztesség.

Budapest, 2014. április 22.

Dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, országgyűlési képviselő
a Nemzeti Jogvédő Szolgálat (www.njsz,hu) ügyvezetője
www.gaudinagytamas.hu