Gyurcsányt a vádlottak padjára követelőket vegzáltak a törvényszék előtt. (Videóval)

Az elöljárói intézkedés elmulasztásával megvádolt főrendőrök mai tárgyalása előtt, a Fővárosi Törvényszék épületénél megjelent mintegy 6-8 fő feltartott egy molinót ("Miért nem terror a vád a terroristák ellen?"), továbbá a tárgyalásra érkező egykori rendőrvezetők felé intéztek kérdéseket.

Mint azt egyikük portálunknak címzett levelében elmondta, egy ún. "gyorsreagálású tüntetés" keretében kívántak tiltakozni az ellen, hogy egyrészt Gyurcsány Ferenc nincs a vádlottak padján, másrészt a sajtóból szerzett információk szerint a vádirat terrorcselekmény helyett csak az elöljárói intézkedés elmulasztását tartalmazza, ráadásul azt is rendkívül rossz megközelítéssel teszi.

Bár a spontán tüntetés békés jellege végig megmaradt, közvetlen azután, hogy a sajtó tárgyalásra érkezett munkatársai bementek az épületbe, a rendőrség intézkedés alá vonta a csoportot. A szabad véleménynyilvánítási jogukkal élőket - amellett, hogy egy kamerával felszerelt rendőrségi gépjármű folyamatosan figyelemmel követte őket - közvetlen közelről le is kamerázták a rendőrség munkatársai. Az egyik rendőr közölte, hogy törvénytelen a csoport jelenléte. Az intézkedés vezetője az időközben helyszínre érkező Zagyva György jobbikos képviselő kérdésére kifejtette, hogy a BRFK fokozott készültséget rendelt el Budapest egész területére, az intézkedés célja pedig a körözött személyek kiszűrése...

Kuruc.info