Győzött az igazság, Budaházyt ismét felmentették! De mikor kerülnek már börtönbe a gyurcsányista terroristák és bűntársaik? - Gaudi-Nagy Tamás közleménye, Strasbourg 2012. június 27.

A Kúria, Kónya István vezette tanácsa  2012. június 26-án helyt adott Budaházy György védőjeként benyújtott felülvizsgálati indítványomnak és indokainkkal messzemenően egyetértve felmentette a számtalan koncepciós eljárást már sikeresen visszaverő hazafit az egyik legsúlyosabb állam elleni bűncselekmény, az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása előkészületének vádja alól. Ez már a sokadik felmentés a Budaházy elleni koncepciós perek  sorában, több esetben már kártérítést is kapott.  A hat év jogi küzdelme után született döntésen azért nem lehettem jelen, mert Strasbourgban az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének nyári ülésszakán képviselem ezen a héten a nemzeti érdekeket, többek között éppen a székely önrendelkezésért küzdő Székely Nemzeti  Tanács célkitűzései számára toborzok támogatókat az itt tartózkodó Izsák Balázs elnök úrral együtt.

Hatalmas elégtétel ez az ítélet nemcsak Budaházy Györgynek, és minden jóérzésű, jog uralmát tisztelő embernek, a hazafias meggyőződésük miatt üldözöttekért 2004 óta küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatnak, de nekem is mint védőnek, akit ebben az ügyben kifejtett védői munkám ellátása miatt éppen a felmentésnek helyszínt adó ülésteremben  két alkalommal is több százezer forintos bírsággal sújtott a Fővárosi Ítélőtábla  pártállami időkben is már aktív bírója, Máziné Szepesi Erzsébet. Ő volt az is, aki nemcsak a vérlázítóan törvénysértő és most hatályon kívül helyezett, bűnösséget megállapító döntést hozta és egy év börtönt szabott ki a korábban első fokon felmentett hazafira, de ő volt az aki másfél évig hosszabbítgatta szintén törvénysértően Budaházy előzetes letartóztatását. Ő volt az, aki nem átallotta provokatív módon a 2010-es országgyűlési választások első fordulója előtt két nappal kitűzni az elítéléssel járó tárgyalást.Itt lehet megtekinteni a justizmord kihirdetését:

Az akkor még Legfelsőbb Bíróságnak nevezett bíróság épületében a tárgyalóteremtől karnyújtásnyira tucatnyi állig felfegyverzett rohamrendőr teremtett terrorisztikus körülményeket, amely miatt nem tudtam ellátni a védelmet. Jegyzőkönyvet hamisított, megbírságolt, hiába jelentettük fel és kértük kizárását, a következő tárgyaláson mégis elítélte a hazafit. Ne felejtsük el, hogy a szétzúzott vád tárgyává tett közéleti  írásai miatt Budaházyt körözték, fél  évig bujkálnia kellett, majd fél évig házi őrizetbe tették, majd lakhelyelhagyási  tilalmat kapott. Mindezért kártérítés jár neki. Hiába próbálnak most már közel 4 éve terroristát faragni belőle és tartották két és fél évig előzetesben, 8 hónapja pedig házi őrizetben , a koncepciós vád már atomjaira hullott, közeleg ott is a felmentés.

Bár nyilvánvaló, hogy az őt elítélő bírók politikai elvárásoknak feleltek meg, eddig még senki nem számoltatta el, sem őket, sem a 2006-os ügyekben futószalagon justizmordokat hozó, emberek életét tönkretevő bírókat, ügyészeket, sem a 2006-os és azt követő véres rendőri megtorlásokért felelős rendőri vezetőket.  Alig több mint egy hete, hogy a bírói kar politikai koncepciós perekben közreműködő tagoktól való megtisztítását szolgáló javaslatomat a Jobbikon kívül senki nem támogatta az Országgyűlésben. Hiába készült el a 2006-os országgyűlési bizottsági  jelentés, a Balsai jelentés, a 2002-2010 közötti jogsértésekről szóló jelentésem és számtalan feljelentés,  az elszámoltatás még mindig  várat magára.

Jogvédő bajtársnőm,  Morvai Krisztina helyesen mutatott rá ezen üggyel kapcsolatos tegnapi közleményében, hogy az ügyészségek szabotálják a gyurcsányi-bajnai  időszak felelőseinek bíróság elé állítását és gátlás nélkül folytatják az elnyomás akkori időszakában indult koncepciós pereket. De még a jogellenesen feloszlatott 2006-os Kossuth téri és Nádor utcai tüntetők sem kaptak kártérítést. Ez tűrhetetlen,  bűnös mulasztás, amely miatt komoly politikai következményekkel kell számolnia az elszámoltatás ígéretével  kétharmadot szerzett Fidesz-KDNP pártszövetségnek.