Gaudi az ET-ben: „Amit Önök tesznek, az a demokrácia szégyene!”

2013. október elsején dr. Gaudi-Nagy Tamás az Európa Tanács (ET) Közgyűlésén tartott felszólalásában keményen kiosztotta a hazánkat leckéztető Monitoring Bizottságot.

A magyar delegáció jobbikos tagja először sajnálatát fejezte ki, hogy nincs jelen az ülésen Pourbaix-Lundin (svéd politikusnő), mert mint fogalmazott, ő „egy olyan országból jött, ahol a rendőrség listát készített a cigányokról.” A radikális honatya szerint kettős mércét alkalmaznak az ET-ben, és ezt elfogadhatatlannak tartja. Mint rámutatott, a svéd politikusok kezdeményezésére indult Magyarország elleni monitoring eljárás során megpróbálták kioktatni hazánkat arról, hogy „hogyan legyen demokratikus.” Ismeretes, az eljárás során készült jelentést a Közgyűlés elutasította, ennek kapcsán Gaudi megköszönte a segítséget, hogy „világossá vált a magyarországi emberek számára, hogy mi történik Európában.”

Kiemelte, hogy ráirányították a figyelmet arra, hogy amikor a sajátos helyzetű európai csoportokról beszél a jelentést készítő bizottság, akkor csak és kizárólag a homoszexuálisok, transzszexuálisok és cigányok jogai kerülnek szóba, és egyáltalán nem foglalkoznak „az őshonos európaiak jogaival, a hagyományos nemzeti közösségekben élőkkel, akik az alapját képezik az európai kultúrának.” A képviselő „piszkos játszmának” nevezte azt, amit űznek, és hozzátette, hogy „nem védelmezik a demokráciát, csak bábjai azoknak, akik a háttérből mozgatják Önöket.” Mindennek a célja a jogvédő honatya szerint, hogy lerombolják a nemzeti kultúrákat Európában.

Hangsúlyozta, hogy ebből tanuljanak, és inkább foglalkozzanak azon magyar közösségek sorsával, akiket 1920-ban elcsatoltak Magyarországtól. „Három és félmillió magyar él a hazájától elszakítva elnyomásban Szerbiában, Ukrajnában, Romániában és Szlovákiában, és egy szóval sem említették őket a jelentésükben” – mutatott rá. „Amit önök tesznek, az a demokrácia szégyene” – zárta tabudöntögető felszólalását Gaudi-Nagy Tamás.