Gaudi-Nagy Tamás eltávolította a gyarmatosítás jelképét a Tápióbicskei Polgármesteri Hivatal homlokzatáról

2014. március 15-én, a tápióbicskei főtéren hazafias rendezvényre került sor az 1848-49-es szabadságharcra való megemlékezés jegyében. A rendezvényen többek között felszólalt Budaházy György is, aki hosszú évek politikai üldöztetése után mint csak Pest megyében szabadon mozgó polgár most szólalt fel először nemzeti ünnepen. Budaházy felszólalásában arra figyelmeztetett, hogy a nemzet szabadságát csak összefogással és bátorsággal lehet kivívni.

Ezt követően Gaudi-Nagy Tamás, országgyűlési képviselő, és a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője tartott ünnepi beszédet, amelyben többek között arra utalt, hogy márciusi 12 pontból még egyetlenegy sem valósult meg, a gyarmatosítás csúcsra járatott üzemmódban veszélyezteti nemzetünket. Mint fogalmazott: elmúlt az ideje annak, hogy csak emlékezzünk, immár nem maradt más hátra, mint szabadságunkért harcolni is

Gaudi-Nagy Tamás az épület karbantartási intézkedés megkezdésekor.

... az utolsó simítások ...

Végül a munkálatok során keletkezett szemét eltakarítása.


Gaudi a magyar szabadság kivívásához vezető úttal kapcsolatban hivatkozott az Indiában folyt függetlenségi küzdelemre, amelynek vezetője, Mahatma Gandhi egyértelművé tette, hogy szavak helyett cselekvésre van szükség, összefogásra, bátorságra, és a gyarmatosító erőkkel szembeni "együtt nem működésre".

A jogvédő országgyűlési képviselő felidézte 11 évvel ezelőtt tartott ünnepi beszédének részleteit. Már az EU-csatlakozás népszavazása előtti napokban világosan arra utalt, hogy óriási veszély fenyegeti nemzetünket az európai uniós gyarmatosítók rendszere részéről, többek között a termőföldjeinket, de az egész nemzeti önrendelkezésünket is.

Gaudi szerint mindezt az elmúlt több mint 11 év tökéletesen be is igazolta, és nyilvánvaló most már, hogy a végcél az őshonos magyar közösség rabszolgasorsba taszítása itt a Kárpát-medencében. Ezzel szemben minden eszközzel ellen kell állni, az ellenállási jog alapján, és a Szent Korona Eszme érvényesítése érdekében, amely szerint többek között a termőföld nem idegeníthető el külföldinek. Beszédét azzal zárta, hogy ahogy az Országgyűlésben az utolsó ülésnapon 2014. február 13-án eltávolította a gyarmatosítás és megszállás jelképét, úgy megfelelő bánásmódban kell részesíteni minden európai uniós zászlót, amely középületeinken jelképezi az alávetettségünket.

Ünnepi beszéde után a jelenlevők  kitörő örömére eltávolította a Tápióbicskei Önkormányzati Hivataláról az uniós zászlót, majd azt a kukába helyezte, illetve a helyére egy Árpád-házi sávos zászlót tűzött ki, amely a nemzet szabadságának és ellenállásának a jelképe. Ezt követően arra kért mindenkit, hogy bátorsággal, méltósággal és a szabadságba vetett hittel fogjon össze mindenki a nemzet szabadságának kivívása érdekében, és juttassák méltó helyére a köztereinket, középületeinket csúfító, és megaláztatottságunkat, kifosztottságunkat jelképező európai uniós jelképet.

A zászlócserét követően a megemlékezés résztvevői átvonultak az uniós zászlótól megfosztott épülethez, ahol elénekelték a Szózatot és a Himnuszt, hitet téve a magyar szabadság mellett. A Nagykőrösi Nagykátai Rendőrkapitányság telefonos megkeresésére Gaudi-Nagy Tamás elmondta, hogy a telefonos érdeklődés keretében pillanatnyilag nem áll módjában részletesen nyilatkozni, de amennyiben a hatályos jogszabályoknak megfelelő módon idézik, akkor áll a hatóságok rendelkezésére, és vállalja tettének következményeit.