Gaudi-Nagy Tamás az újpalotai piacon és Magyarok Piacán vásárolt és találkozott az emberekkel

Dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd-jogvédő, a Jobbik XV. kerületi országgyűlési képvisejelöltje  (23. vk.) február 13-án az újpalotai piacot kereste fel, amelyre én is elkísértem. A piac bejáratával szemben,  a  túloldalon, az ország tönkretétele miatt a szegfűs pártra méltán dühüs emberektől  tisztes távolságra rögtön az MSZP standjába botlottunk, köztük állt dr. Hetyei László ügyvéd, az MSZP jelöltje is.  

Tamás – kihasználva a kínálkozó alkalmat – bemutatkozott, majd vitára hívta ki ellenfelét, hogy a  23-as választókörzetben induló képviselőjelöltek – lakossági vitafórum keretében - ütköztessék  programjaikat, az mszp-s jelölt nem zárkózott el… A rövid beszélgetés ideje alatt is megfigyelhető volt, hogy az emberek többsége elutasítóan fogadja a jelenlegi kormánypárt aktivistáinak közeledését, még beszólások is elhangzottak.

Az első út a piacon levő Menta bioboltba vezetett, ahol a képviselő-jelölt az egészséges életmód körébe tartozó termékeket (szörpök, lecitin, bioliszt stb.) vásárolt családja (3 fiúgyermek és felesége) és maga számára a rendkívül szimpatikus eladóktól, megbeszélve velük közben az ország-világ dolgait: a radikális változás gondolata finoman szólva nem nyert elutasítást, és ez a jelenség volt tapasztalható később az összes árusnál is.

A helyi Jobbik aktivisták közvetlenül a piac bejáratánál a buszmegálló közvetlen közelében felállított stand környékén fehér jobbikos  széldzsekiben keresték az emberekkel a kapcsolatot, szórólapot, illetve a Barikád c. hetilap számát kínálva nekik, minderre  az emberek döntő többsége rendkívül nyitottan reagált, az emberek szemlátomást nagyon vágynak az igaz szóra és arra, hogy végre meghallgassák őket. Látható az is, hogy nagyon rossz lelki és fizikai állapotban vannak az emberek, az utolsó órákban vagyunk....

A piac főbejáratánál lévő buszmegálló járda felületén, majd egy méter magasan felhalmozott hókupac akadályozta a busra fel-, illetve leszállni vágyók, piacra igyekvők útját, illetve zárta el a padokat a vásárlásban megfáradt és nehéz csomagokat cipelő emberektől.  Gaudi-Nagy Tamás – a helyi jobbikosok  hathatós segítségével – hólapátot ragadott és közel 2 órai megfeszített munka árán, felszabadította a buszmegállót a hó fogságából. Közben módot ejtett a buszra várakozókkal való véleménycserére, akik szívesen fogadták a kézenfekvő segítséget. Többen meg is jegyezték, hogy ezt a munkát a Főpolgármesternek kellett volna elvégeznie, illetve azt mondták többen, hogy jó lenne, ha az egész országot is hasonló keménységgel és eredményességgel szabadítaná fel a Jobbik.

Szórólaposztás közben sok választóval beszélgettünk: volt olyan baloldali érzelmű nyugdíjas bácsi, aki bevallotta, hogy MSZP szavazó volt, de sietett hozzá tenni, hogy most már nem fog rájuk szavazni, lehet, hogy el sem megy… Kértem, jöjjön el a fórumainkra és ismerkedjen meg programunkkal.  Először bizonytalanul elutasított, de mikor említettem a Jobbik nyugdíjpolitikáját, már kérte a szórólapot, hogy saját szemével is olvashassa.

Sajnálattal tapasztaltam, hogy voltak olyan fiatalok, akik nem igazán érdeklődnek a politika iránt – strucc módra - lehajtott fejjel igyekeztek láthatatlanná válni. Ugyanakkor az idősek közül meglepően sokan érdeklődve fordultak az aktivisták és a jelölt felé, gratuláltak és támogatásukról biztosítottak. 10 emberből 9 már vagy eleve szimpátiával fogadta a Jobbik közeledését vagy a rövid beszélgetés során döbbent ár, hogy valójáéban jobbikos csak még eddig  nem tudta.

A piac családi bevásárlással egybekötött bejárásakor - a végén a képviselőjelölt kosara megtelt minden földi jóval? joghurttal svanyúságal, péksüteményekkel, sajtokkal, tojással, tejjel stb. ) szembesültünk azzal a hatalmas várakozással, - amit a választásokra - az eladók, kereskedők markánsan meg is fogalmaztak: Minden eddiginél nagyobb, radikális változást várnak, hogy életben tarthassák családi- és kis gazdaságaikat. Sokan mondták el, hogy tartalékaik már rég elfogytak, jelenleg is hitelekből kénytelenek működtetni vállalkozásukat, pedig a vásárlók szeretik és keresik a hazai termékeket, savanyúságokat, hazai tejet, tejfölt, háztáji joghurtot, kenyeret, tojást, jonathán almát. Igényként fogalmazták meg a nyugdíjkorhatár 60 évre történő csökkentését, a multik szabályok közé szorítását, a hazai termelőknek nagyobb támogatást követelnek és azonos versenyfeltételeket a külföldi cégekkel szemben.

Gaudi-Nagy Tamás ezután még átment a szintén a kerületben levő, példaértékű  Magyarok Piacára http://www.magyarokpiaca.eu/, ahol kíváló magyar termékekkel és terményekkel lehet találkozni. Érdemes ide is elnézni: mangalica húskészítmények, házi sajtok és tejek, családi malom által készített lisztek, tartósítószer és cukor nélküli, rendkívül ízletes haza gyümölcsből készült, igen kedvező árú gyümölcslevek, házi főzésű sörök, nemzeti ajándéktárgyak (könyvek , Cd-k, kitűzők, díszek, játékok, ruhák, stb,)  kaphatók.  A piaci látogatásokat Gaudi-Nagy Tamás folytatni fogja: igyekszik minden szombaton felkeresni a két piacot, hogy családjának bevásároljon és találkozhasson a kerület polgáraival.

Tags: