Ezekben a pillanatokban mutatják be a 2006 őszét a jogerős ítéletek fényében feldolgozó dokumentumfilmet

Az Aranytíz Kultúrházban vette kezdetét a „Res Iudicata – 2006 ősze: ítélt dolog” című filmet bemutatni hivatott rendezvény. Óriási érdeklődés közepette, több mint 100 fő előtt dr. Zétényi Zsolt, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat elnöke köszöntötte az érdeklődőket. Bevezetőjében a magyarok októberekről beszélt, melyek - gondoljunk csak akár 1949. október 6-ra, akár 1956 októberére vagy 2006-ra - a magyarok szabadság iránti elkötelezettségének örök emlékeiként kerülnek be a történelem legnemesebb dicső emlékei közé.

Morvai Krisztina független európai parlamenti képviselő köszöntőjében sorsfordító alkalomként jellemezte a mostani, látszólag békés, de nagyon is jelentős időszakot. Visszavesszük 2006 igazságát, és tesszük ezt ítéleti bizonyossággal, a hatóságok által megállapított tényállásokkal. Szeretnénk minél teljesebbé tenné a megállapított igazságok feldolgozását – mondta a nemzeti jogvédő európai parlamenti képviselő.
Diadalt arat, győz az igaz szó. Remélem, hogy így lesz, és így kell legyen. Erre kötelez minket a Szent Korona-eszme, amely szerint törvénytelenség jogot nem alapít, de ezt követeli az áldozatok iránti kötelesség - a Hungarica együttes népszerű dalából vett idézettel kezdte köszöntőjét Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője, országgyűlési képviselő.
Gaudi az igazság meghamisításáról beszélt, melyet, mint mondta, nem szabad engednünk. Ezért vagyunk itt, hogy az igazságot követeljük. Követeljük az amnesztiát az összes politikai elítéltnek, követeljük Gyurcsányék felelősségre vonását, követeljük a meghurcoltak, meggyalázottak és bántalmazottak kártalanítását – mondta a nemzeti jogvédő, hangos tapsot kiváltva a telt házas terem hallgatóságától.
A Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője 2006-ot népfelkelésnek nevezte, amit vérbe fojtottak Gyurcsányék, hogy a hatalmukat megőrizzék. Az áldozatokból bűnöst csináltak. Ahogy spontán gyűltek össze 1956-ban, úgy spontán jelentek meg 2006-ban a televízió székházánál. Ahogy 1956-ban, úgy 2006-ban is megrongálták a szovjet megszállók emlékművét. Ezen felül egy másik párhuzam, hogy 1956-hoz hasonlóan 2006-ban is megtorlások és koncepciós eljárások követték az eseményeket a hatalom részéről.
Gaudi köszöntőjének záró gondolatában Eörsi Mátyás szavaira hívta fel a figyelmet, aki szerint Magyarországon győzni fog a "demokratikus ellenzék" (értve ezalatt a balliberálisokat) és ismét ribillió lesz, akkor a rendőrségnek ugyanúgy fel kell lépnie. Ezt nem engedhetjük meg – zárta gondolatait.
A film bemutatója ezekben a pillanatokban is zajlik, melyről később részletes beszámolót közlünk.
Kuruc.info-Olvasónktól