Elhallgatva: rablott vagyon visszajár! (videó)

Miért nem áll érdekében a kormánynak a volt pártállami vagyon visszaszerzése? - tette fel a költői kérdést dr. Gaudi-Nagy Tamás hétfői sajtótájékoztatóján, amelyről ezúttal az MTI elfelejtett tudósítani, annak ellenére, hogy munkatársuk a teremben volt.

A radikális képviselő elmondta, hogy mai áron mérve többszáz milliárd értékű vagyon illetné meg az államot, amelyet azonban az MSZP, a Demisz és a Munkáspárt használ saját tulajdonaként (pl. a csillebérci úttörőtábor). Felidézte, hogy december 18-án nyújtott be egy törvényjavaslatot Az elmúlt rendszerhez kötődő egyes társadalmi szervezetek valós vagyonelszámoltatásáról címmel, ami kapcsán sajtótájékoztatót is tartott az MSZP székházánál. Mint akkor leszögezte, a javaslat célja, hogy az 1989-es népszavazás által előírt és a mai napig nem teljesített vagyonelszámoltatási kötelezettséget teljesítsék azok a szervezetek, amelyek a pártállami és KISZ vagyonhoz jutottak. Tegyük rendbe a múltat! - szólított fel Gaudi, aki szerint kapitális csalás történt, mert mind a KISZ, mind az MSZMP vagyonának megszerzése törvénytelen módon történt a MSZP és az akkor Gyurcsány Ferenc alelnök vezetése alatt működő Demisz részéről.

A sajtótájékoztató napján, a reggeli órákban a törvényjavaslat tárgysorozatba vételét egy meglepően gyors ülés keretében az Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság leszavazta. A radikális honatya felidézte az Alaptörvény U cikkét, amelyben a törvénytelenül felhalmozott vagyonról lehet olvasni, és amely szerinte arra kötelezné a kormánypárti képviselőket, hogy vigyék végig a vagyonelszámoltatást.

Minda Zoltán, aki az MSZMP és a KISZ vagyonának átjátszását évek óta kutatja, aktualitásként elmondta, hogy múlt hét pénteken, tizennégy év után megszületett a Fővárosi Törvényszéken egy elsőfokú ítélet, amely az állami tulajdont képező csillebérci úttörőtábor jogellenes eltulajdonítása miatt elrendelte az eredeti állapot visszaállítását. Ez azt jelenti, hogy a magyar állam tulajdoni jogát kell visszahelyezni.

A sajtótájékoztató végén Gaudi-Nagy Tamás kifejette, nemcsak elvi és erkölcsi kötelesség a vagyonelszámoltatással foglalkozni, hanem alaptörvényi kötelezettség is. A képviselő kilátásba helyezett egy esetleges népszavazást is, majd hozzátette, a szavazáson is lehet erről "szavazni", hiszen sem a Fidesz, sem az MSZP nem akarja ezt az elszámoltatást, csak a Jobbik.

Minda Zoltánnal tartott teljes sajtótájékoztató vágatlan anyaga.

 

A sajtótájékoztató 66 másodperces változata:

alfahir.hu