Elítélik egy matricáért?

Hétfőn ítéletet hoznak a HVIM egyik tagja ügyében, akit azzal vádolnak, hogy egy horvát televíziós stáb tagjait bántalmazta. Az esettel kapcsolatban Gaudi-Nagy Tamás szerint sokminden sántít.

Gyorsított eljárásban, pénteken állították bíróság elé azt a férfit, akit azzal vádolnak, hogy Jobbik október 23-ai rendezvényén garázdaságot követett el. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom egyik tagja ellen indított koncepciós eljárás első fordulóját az ügyészség elvesztette – közölte portálunkkal Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője, aki a férfit védi.Kemenár Zoltán 18:30 perckor a Jobbik fővárosi, Erzsébet téri nyilvános, ünnepi rendezvényét követően odalépett az al-Dzsazíra hírtelevíziónak a helyszínen forgató horvátországi stábjához, és az élő adás során „Szabadságot Budaházynak” matricát mutatott be, majd felmutatta Petőfi Sándor idézetét, amely arról szól, hogy nem szerencsés, ha külföldiek magyar földeket foglalnak el – idézte fel a történteket a fiatalember védője.

Ezt követően a forgatócsoport tagjai erőszakosan léptek fel Kemenárral szemben, megrántották a kezét, ő kirántotta a végtagját, ennyi történt – közölte Gaudi. Ezután odalépett két rendőr. Ezt követően előállították, majd őrizetbe vették Kemenárt, pénteken pedig őrizetből állították bíróság elé nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság vétségével. Gaudi felhívta a figyelmet a „nyilvános rendezvény” minősítés sántít, ugyanis az eset a rendezvény után történt.

Pénteken a bíróságon meghallgatták Kemenár Zoltánt és az egyik rendőrt, de a hatóság elnapolta a tárgyalást jövő hétre, ekkor fognak dönteni várhatóan.

A védő szerint meglepő, hogy az ügyészség a tárgyalás után előzetes letartóztatást indítványozott bűnismétlésre hivatkozva.

Gaudi-Nagy Tamás elmondta: védence ellen két büntetőeljárás folyt, becsületsértést követett el az egyik biztonsági őrrel szemben Budaházy György tárgyalásán, amikor a bíró karácsony előtt egy nappal meghosszabbította a férfi előzetes letartóztatását és ez nagyon felháborította Kemenárt, aki négy hónap fogházat kapott ezért. A másik esetben a vád szerint közösség tagja elleni erőszakban volt vétkes, amikor a tavalyi homoszexuális felvonuláson néhány hazafi vitába keveredett egy zsidó emberrel, ez az ügy azonban még nem zárult le.

Gaudi-Nagy Tamás szerint Kemenár Zoltán jelenlegi eljárásában a bíró viselkedése kétségeket ébreszt, hiszen folyamatosan rendreutasította a védőt és arra kérte, hogy ne mondjon értékítéletet, miközben a védő dolga pont ez. A politikus szerint nem megnyugtató a hétfői tárgyalás végkimenetele, de reménykednek.

Magyarellenes koncepciós per, melynek az volt a célja, hogy a Jobbik rendezvénye körül valamilyen garázda cselekményt tudjanak kimutatni. Mivel ilyen nem volt, ezért próbálnak egyet csinálni, hogy fenntartsák azt a látszatot, hogy a Jobbik egy erőszakos társaság, miközben ez nem felel meg a valóságnak – zárta gondolatait a védő.

Az esettel kapcsolatban tanúfelhívást is közzétettek:

"Október 23-án délután 18:30-kor a Budapest, Erzsébet tér környékéről a köztársaság rendőrsége elhurcolta Kemenár Zoltán barátomat, bajtársunkat, a hazafias tábor egy régi harcosát, a HVIM oszlopos tagját, és egy teljesen mondvacsinált, hazug koncepciós eljárással (hogy tettlegességet alkalmazott valami TV-sekkel szembe, miközben azok alkalmaztak vele szemben), előzetesbe akarják helyezni.

Bajtársunk tárgyalása ma lesz a PKKB-n (Markó u. 25.) 14:30-kor a fszt. 4-ben. Aki tud, menjen a bíróságra, hogy érezze a mellette való kiállást (én sajnos még mindig nem mehetek be Pestre az átkozott "terrorizmus eljárás" miatt), aki látta az esetet jelentkezzen Gaudi Nagy Tamásnál, ő fogja személyesen védeni Zolit az tárgyaláson.
Terjesszétek ezt a felhívást! ( Budaházy György )"

alfahir.hu