A 2002 és 2010 között és különösen 2006 őszén az állam részéről a politikai szabadságjogokkal összefüggésben elkövetett jogsértéseket vizsgáló albizottság alakuló ülésének összefoglalója az ülésről készült jegyzőkönyvvel frissült

Letölthető az Országgyűlés Emberi Jogi Kisebbségi Civil és Vallásügyi Bizottsága a 2002 és 2010 között és különösen 2006 őszén, az állam részéről a politikai szabadságjogokkal összefüggésben elkövetett jogsértéseket vizsgáló albizottságnak  2010. május 27-i üléséről készült jegyzőkönyv!

A jegyzőkönyv tartalmazza az albizottság céljaival és munkarendjével kapcsolatos hozzászólásokat különösen Gaudi-Nagy Tamás és Morvai Krisztina gondolatait.

Az albizottság július 7-én 10 órakor tartja következő ülését, amelyen Petrétei József volt igazságügyi és rendészeti miniszer és Papp Károly,   a Készenléti Rendőrség volt parancsnoka, az ORFK  frissen kinevezett közbiztonsági helyettesének meghallgatására kerül sor.

Helyszín: Képviselői Irodaház I. emelet III. számú tanácstermében

Korábban írtuk (2010.06.01):

Hangképes összefoglaló az Országyűlés Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság által létrehozott, a 2002 és 2010 között és különösen 2006 őszén az állam részéről a politikai szabadságjogokkal összefüggésben elkövetett jogsértéseket vizsgáló albizottság alakuló üléséről.


Az albizottság az Országgyűlés Emberi Jogi Bizottsága 2010. május 19-i ülésén került megalakításra és dr. Gaudi-Nagy Tamás érte el, az hogy ne csak az eredeti előterjesztés szerint a 2006 őszi rendőri brutalitást , hanem már 2002-től 2010-ig terjedően vizsgálja ki a politikai szabadságjogokkal élők ellen elkövetett állami jogsértéseket. A 9 tagú  - 6 kormánypárti és 3 ellenzéki képviselőből álló-  albizottság elnöke dr. Gulyás Gergely (Fidesz), alelnökei Ékes Ilona (Fidesz) és dr. Gaudi-Nagy Tamás (Jobbik).  Az ülésen részt vett és hozzászólt Morvai Krisztina európai parlamenti képviselő is.