Újabb Gaudi elleni támadás bukott el az Európa Tanácsban

Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének mai ülésén ismét engem támadtak. Ezúttal egy francia szocialista képviselő (Jean-Claude Frécon) emelt szót ellenem mint nemzeti radikális képviselő ellen: a bizottsági tagságaim megszüntetését kezdeményezte. A mélyenszántó indok az volt, hogy ezt meg kell tenni… Se tények, sem jogi érvek, ahogy azt megszoktuk a vélemény-terroristáktól.


Még hétfőn indult egy összehangolt támadás a Parlamenti Közgyűlés munkájában való részvételem megszüntetése érdekében az antiszemitizmus és rasszizmus jól ismert valótlan érveinek hangoztatása mellett. A kezdeményező Fiamma Nirenstein Izraelt imádó olasz néppárti képviselő és társainak kezdeményezését azonban tegnap visszautasította az ET Közgyűlés Ügyrendi Bizottsága annak megalapozatlansága miatt. A Jogi és Emberi Jogi Bizottságban fennálló állandó tagságom és az Esélyegyenlőségi és Diszkriminációs Bizottságban való helyettes tagságommal szemben szintén hétfőn Arlette Grosskost Sárközy-párti képviselőnő emelt kifogást. Ennek nyomán a magyar delegációhoz került az ügy: a delegáció fenntartotta a bizottsági tagságaimra vonatkozó jelölését.

Az eljárási rend meghökkentő szabálya szerint ezt követően a Közgyűlés dönt a bizottsági tagságról, ha valaki továbbra is kifogást emel. A mai ülésen is ez történt. A magyar delegáció rajtam kívüli tagjai távol maradtak a szavazástól. Ügyrendi hozzászólásomban kértem a képviselőtársakat, hogy ne támogassák ez az antidemokratikus, Európa Tanács értékeivel tökéletesen ellenkező kezdeményezést, ahol még a fáradságot sem vették arra, hogy érveljenek. A közgyűlés végül megerősítette mindkét bizottságban fennálló tagságomat, ennek nyomán a következő egy évben akadálymentesen végezhetem munkámat a magyar érdekek és az emberi jogok megkülönböztetés-mentes érvényesítése érdekében.

A támadássorozat totális kudarcot vallott, amelyet nemcsak ellenem és a Jobbik ellen, de Magyarország és  minden nemzeti önrendelkezést komolyan gondoló európai ember ellen indítottak. Erősítsen meg ez az eset is minden magunkfajta embert abban, hogy nem vagyunk kirekeszthetők soha többé a közügyek intézéséből, ez az idő lejárt, és az ilyen és ehhez hasonló támadások csak közelebb hozzák milliók eszmélésének az időpontját és azt, hogy végre kezünkbe vegyük sorsunkat és megvédjük, visszavegyük hazánkat!

Strasbourg, 2013. január 23.
Gaudi-Nagy Tamás országgyűlési képviselő