Átláthatóbb igazságszolgáltatásra igen, de a társadalom megkérdezése nélküli döntésekre nemmel szavaznak Gaudiék

2012. december 17-én, az Egyes igazságügyi tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslat (T/9233) záróvitájában Gaudi-Nagy Tamás az igazságszolgáltatás rendszerének átláthatóbbá, gyorsabbá tételét határozottan támogatandó célként jelölte meg, melyhez minden támogatást és mindenkor megadott, sőt szorgalmazott is a Jobbik parlamenti frakciója. Azonban összességében a javaslat, a zárószavazás előtt benyújtott módosítókkal nem nyugtatták meg a jogvédő honatyát és képviselőtársait, mint az indoklásában kifejtette, ezért tartózkodni fognak a szavazáskor.

,,Természetesen a helyben elérhető bíráskodás, a helyben hozzáférhető igazságszolgáltatás számunkra is fontos érték, azonban aggódunk amiatt, hogy a rendszer átalakítás és a cégérek átfestése elmehet egy olyan irányba, hogy a bírósági szervezetek száma, a helyi bíróságok száma esetlegesen csökken. Mi nem látunk kellő garanciát arra, hogy ez ne legyen így." - mondta Gaudi-Nagy.

A jogvédő képviselő felszólalása - benne egy emberközpontú  végrehajtói munka megteremtéséről -  vágatlanul megtekinthető lentebb: