Videós tudósítás a Kossuth tériek 15 évvel ezelőtti tiltakozására és a gyurcsányista terrorra emlékező 2021. 09.17-i gyűlésről

Bella Árpád videós összefoglaló tudósítása a Kossuth tériek 15 évvel ezelőtti tiltakozásáról és a gyurcsányista terrorról történt megemlékezésről.

15 évvel ezelőtt szeptember 17-én került nyilvánosságra az akkori miniszterelnök Gyurcsány Ferenc  2006 májusában zárt körben, Balatonőszödön elmondott, választási csalásokat beismerő beszéde. A beszéd nyilvánosságra kerülése után még aznap  felháborodott magyarok tömegei jöttek össze a Kossuth téren, követelve a miniszterelnök és a kormány azonnali távozását. Tüntetés-sorozatuk az erőszakos október 23-i hajnali jogellenes feloszlatásig heteken át tartott, majd más helyszínen folytatódott. Az ország számos pontján évekig tartó tiltakozás-sorozat vette kezdetét. Minderre a hatalom nem lemondással, hanem rendőrterrorral és megtorló koncepciós eljárásokkal válaszolt 2006. szeptember 19-21 és október 23-24 között.

A Magyar Nemzeti Bizottság 2006, a Közhatalom Jogsértettjei Egyesület, valamint a Nemzeti Jogvédő Szolgálat szervezésében a 15 évvel ezelőtti eseményekről emlékeztek meg szeptember 17-én  a Kossuth téren, amelyen a nemzeti önrendelkezés és ellenállás  közismert civil személyiségei is felszólaltak.

A  gyűlés végén dr. Gaudi-Nagy Tamás NJSZ ügyvezető ismertette a miniszterelnök, a kormánypártok és a hazafias képviselők támogatását kérve  a 15. évforduló alkalmából az Országgyűlés elfogadására javasolt törvény-tervezetetét, amely az alábbi 4 pontból állna a javaslata szerint:

-  törvényi szinten is megköveti az Országgyűlés a 2006 őszi áldozatokat, jogsértetteket, a kiemelt helytállást tanúsítóknak állami kitüntetést kezdeményez,

- rámutat Országgyűlés a tömeges rendőri erőszakért felelős személyek terrorcselekmény miatti elévülhetetlen, különösen politikai vezetők felelősségére és felelősségre vonásuk fontosságára utal,

- az Országgyűlés elismeri a jogsértettek 2010 utáni jóvátételi folyamatát elismeri és méltatja (a karhatalmi erőszak és megtorló eljárások miatt elszenvedett jogsértések miatt pénzügyi jóvátételt kapott 300 jogsértett, összesen több mint 300 millió forint összegben)

- az Országgyűlés közkegyelmi rendelkezéssel megszüntet minden olyan büntetőeljárást, amelyet  2006. október 26-tól 2010. április 25-ig terjedő időszakban a hazánk területén alapvető politikai szabadságjogok gyakorlásával, valamint politikai ellenállással összefüggésben polgárok által elkövetett cselekmények miatt indult (pl. a gyurcsányi indíttatású, több mint 12 éve zajló, Budaházy György és 16 hazafi elleni terrorvádas büntetőper) 

 A felszólalók beszédrészletei, illetve beszédeik összefoglalói az alábbi időrendben tekinthetők meg:

3:23 Dr. Zétényi Zsolt beszéde

8:01 ifj. Hegedűs Lóránt beszéde

11:58 Tóth Imre beszédéről

12:21 Gőbl György beszéde

13:36 Dr. Bene Gábor beszéde

15:45 Szilágyi Ákos beszéde

16:56 Dr. Gaudi-Nagy Tamás beszéde

www.njsz.hu