Videó:Marietta de Pourbaix-Lundin svéd néppárti alelnök a szerb jelentésről szóló vitát megszakítva felszólított, hogy az ülésteremben a padomra kitett csöppnyi magyar zászlót azonnal távolítsam el.

Miután ennek a nyilvánvalóan alaptalan kérésnek nem tettem eleget, sőt ügyrendi felszólalással éltem, az alelnök biztonsági őrrel döntette le a magyar zászlót.

Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének 2012 téli ülésszakán Strasbourgban január 25-én a szerbiai emberi jogi helyzetet vizsgáló jelentés vitájában a svéd néppárti alelnök Marietta de Pourbaix-Lundin a vitát megszakítva felszólította Gaudi-Nagy Tamás nemzeti radikális képviselőt az ülésteremben a padjára kitett csöppnyi magyar zászló azonnali eltávolítására és miután a magyar képviselő ennek a nyilvánvalóan alaptalan kérésnek nem tett eleget, sőt ügyrendi felszólalással élt kihasználva azt, hogy a magyar képviselő a helyzet miatt konzultált egy másik távolabb ülő képviselőtársával biztonsági őrrel döntette le a magyar zászlót. A hazafiak a marietta.de.pourbaix-lundin@riksdagen.se email címen érhetik el a kedves elnök asszonyt. Kérek mindenkit, hogy aki úgy gondolja, hogy véleménye van az ügyről írja meg azt angolul az alelnök asszony részére, hátha legközelebb nem csinál ilyen felháborító dolgot, amely egyébként nemzeti jelkép megsértése megnevezésű bűncselekménynek is minősül egyben, tehát még egy büntetőfeljelentés sem lenne indokolatlan.