Ukrajna népirtást hajt végre Kárpátalján ? - dr. Gaudi-Nagy Tamás NJSZ ügyvezető az Ultrahangon a kárpátaljai magyarok elleni jogsértésekről szóló jelentésről, filmről és a megoldási lehetőségekről

Elkészült a Nemzeti Jogvédő Szolgálat jelentése magyarul és angolul is a kárpátaljai magyarságot érő atrocitásokról és a PestiSrácokkal, Nemzeti Filmkészítők Egyesületével közösen készített, Magyarok a prés alatt Kárpátalján című dokumentumfilm, amelyet már közel 400 ezren láttak, az angol felirattal ellátott változat egy nap alatt megközelítette a tízezres nézettséget.

Ennek kapcsán az Ultrahangon Nagy Imre Jonatán beszélgetett dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéddel, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetőjével a kárpátaljai magyarok súlyosan veszélyeztett helyzetéről, a korlátozott nyelvhasználatról, a tömeges kényszersorozásokról, a magyarság jogait korlátozó törvényekről, s a népirtás kérdéséről és arról, hogy ezt a veszélyes folyamatot miként lehetne megállítani, de legalábbis minderre ráirányítani a világ és a hatóképes szervezetek figyelmét. A kilenc fejezetből álló NJSZ Jelentés szerint Ukrajna megbukott az emberi jogi vizsgán. A Jelentés tételesen, bizonyítékokkal alátámasztva, a vonatkozó jogi előírásokat megjelölve részletesen mutatja be az ukrán állami szervek részéről kifejtett számos súlyos, rendszerszintű, nyelvi, sőt fizikai genocídium, lakosságcsere, illetve etnikai tisztogatás hatásával járó, Kárpátalján élő őshonos magyarokat érő jogsértést, amelyek összhatása végzetes fenyegetést jelent számukra és nemzeti közösségként való fennmaradásukat alapvetően veszélyezteti.