Teremszolgák mozdultak rá a Jobbik-frakcióra

Pár perces fennakadást okozva az Országgyűlés munkájának folytatásában tiltakoztak a Jobbik-frakció tagjai szerdán az Országgyűlés plenáris ülésén a "kommunista luxusnyugdíjak" folyósítása ellen.

Az ellenzéki képviselőcsoport kérte, egészítsék ki az ülés napirendjét az általuk benyújtott, "A szovjet megszállást követő szocialista rendszerek által biztosított politikai nyugdíj-privilégiumok megszüntetéséről és a szocializmus áldozatainak társadalombiztosítási kompenzációjáról" szóló javaslat tárgyalásával. Az indítvány általános vitája november közepén megkezdődött.


A napirend-kiegészítésről szóló szavazást megelőzően jobbikos képviselők egy molinót emeltek fel, amelyen egyebek között az volt olvasható, hogy "Biszku Béla: Szerettem a munkámat", illetve, hogy "A Fidesz-kormány támogatja a luxusnyugdíjamat".

A teremszolgálat munkatársai elindultak a molinót feltartó képviselő felé - egyiküknek útját állta Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik-frakció tagja -, de végül a feliratot az azt tartó képviselők maguk tették el.

A napirend kiegészítését nem támogatta a többség.

hir24.hu