Több mint 6 milliárdos holokauszt emlékműről döntöttek a közvélemény és így az adófizetők teljes kizárásával

Milyen tételekből áll össze a költségvetésben több mint 6 milliárd forintra előirányzott legújabb holokauszt-emlékhely, miért nem bocsátották előzetesen társadalmi vitára az emlékhely megépítésének a tervét, az Európai Oktatási Központ projektjeként mire, és milyen tematika szerint oktatnák a tanulókat, továbbá miért tesz különbséget a kormány a történelem különböző szörnyűségei által értelmetlenül áldozatul esett életek között? címmel intézett Gaudi-Nagy Tamás írásbeli kérdést Balog Zoltán emberi erőforrások, és Varga Mihály Nemzetgazdasági miniszterhez (a levél IDE kattintva megtekinthető).

A Jobbik-frakció nemzeti jogvédője szerint a jogállamiság próbáját nem állja ki, hogy az adófizetők pénzéről a megkérdezésük és beleegyezésük nélkül, a nyilvánosság szisztematikus kizárásával döntött a Kormány. A mai napig teljes titok övezi, hogy a 6 milliárd forintra előirányzott legújabb Holokauszt emlékhely megépítését miért nem bocsátották előzetes társadalmi vitára, milyen tematika szerint és mire oktatnák ott a tanulókat.

Ráadásul a 6,2 milliárd (azaz hatmilliárd-kétszázmillió) forint csupán az épület és a terület kialakításának a költsége, ehhez még hozzájön az intézmény, a "kiállítás" és a központ kialakításának, működtetésének a költsége...
A helyzet tarthatatlanságát talán mi sem bizonyítja jobban, minthogy a hazai zsidóság képviselői közül is egyre többen éles kritikával illetik a tervezett beruházást.
Gaudi-Nagy Tamás tiszteletben tartva mindenkinek a jogát az áldozatokra történő megemlékezéshez, és egy pillanatig sem vitatva, hogy a második világháborúnak is számtalan gyermek esett áldozatául - úgy zsidó mint magyar vagy akár német -, megfogalmazta a kérdéseit, melyre kivételesen nem a címzett miniszterek, hanem a kormány nevében Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes, nemzetpolitikáért felelős tárca nélküli miniszter válaszolt.
Semjén már a válasz elején velősen összefoglalta a lényeget: "...vannak olyan kérdések, amelyekről soha nem fogjuk ugyanazt gondolni..."

Ez kétségtelenül így van. Az elmúlt 20 év politikai törvénytelenségei elkövetőinek felelősségre vonása kétségtelenül egy ilyen kérdés lehet, hiszen a nagy ígéretek ellenére az elszámoltatás megfeneklett. Budai Gyulán kívül, aki 2012 novemberében lezárta és sikeresnek nevezte, gyakorlatilag senki sem gondolja komolyan, hogy Gyurcsányék el lettek számoltatva.
És arról sem sikerült senkit meggyőzni, hogy itt nem az ígért két hét, hanem akár az elmúlt négy év alatt rendet tettek volna. Akik gazdagok voltak, azok gazdagabbak lettek, míg a magunkfajták előtt nyitva állt az út egy külföldi munkavállalás előtt. Így történhetett meg az, hogy az elmúlt években többen hagyták el hazánkat, mint tették azt 1956 után. A szabadságról elnevezett terünkön pedig a mai napig ott éktelenkedik a megszállókat dicsőítő emlékmű, igaz, a közintézményeken nem vörös csillagos lobogók, hanem haladva a korszellemmel, a gyarmatosító Európai Unió zászlaja lobog, ahol mindent a multinacionális cégek érdekeinek rendelnek alá. Valóban nem egy ilyen világról álmodtunk, és nem ilyen sorsot szánunk gyermekeinknek. Ebben igaza lehet Semjénnek, ezek olyan kérdések, amelyekről nem gondolhatjuk ugyanazt a mostani kormánnyal.

Semjén Zsolt azonban önmagához képest fejlődött, már-már relativizálva a holokausztot, válaszában az emberiség történelmének egyik, és nem a legnagyobb gonosztettéről beszél. Minden út egyetlen lépéssel kezdődik, mondhatnánk, de nem tisztünk megdicsérni a miniszterelnök-helyettest. Mert aki olyan hazugságra vetemedik, hogy azt állítsa, Magyarországon 2002 és 2010 között különböző szélsőséges csoportosulások megjelenhettek, felvonulhattak, félelmet kelthettek és gyilkolhattak, az a legalávalóbb gazember. Mindenesetre tényként álljon itt a Magyar Gárda tagjaira - mert róluk van szó - tett utalás után, hogy a hatalom szemében az ő bűnük a haza önzetlen szolgálata volt, mely során tagjaik egyetlen alkalommal sem követtek el bűncselekményt.

Szóval a dicséret és az elismerés jár, de nem Semjénnek. Hanem a Gárdának!
Semjén Zsolt levele (felháborító módon csak csonka formában) elérhető az Országgyűlés honlapján IDE kattintva.

Forrás: kuruc.info