Revízió?! Morvai és Gaudi beszélgetése a trianoni békediktátumról, a magyar önrendelkezési küzdelmekről és egy ígéretes konferenciáról (videóval)

A trianoni békediktátum 93. közelgő évfordulója alkalmából Morvai Krisztina európai parlamenti képviselő és Gaudi-Nagy Tamás országgyűlési képviselő a tragikus nemzetgyilkossági kísérletről szóló megemlékezés szükségessége mellett arról beszélgetnek, hogy miért fontos és elkerülhetetlen a határozott jogvédő küzdelem az elszakított magyar területeken élő honfitársainktól máig megtagadott önrendelkezés jogáért és alapvető emberi jogaiért.

A védekezés és magyarázkodás helyett végre támadásba kell lendülni, a jelenlegi helyzet revíziója elkerülhetetlen. Ennek kapcsán elemzik az Európai Parlament Petíciós Bizottságában jogsértett felvidéki magyarok Benes-dekrétumokkal és törvénytelen állampolgárság-megfosztásokkal kapcsolatos petíciókról folytatott vitát. Végigtekintik az egyes elszakított területek helyzetét, és ismertetik a Kárpát-medencében élő magyarok jogvédelméről szóló június 4-én Budapesten tartandó konferencia programját. Vesszen Trianon!