Parlamenti rekorderek

A jogvédő Gaudi-Nagy Tamás beszélt eddig a legtöbbet a mostani parlamenti ciklusban: ötvennyolc órán és öt percen keresztül, míg Schiffer András összesen 801 alkalommal kért szót, amelyek során 56 órát beszélt.

Orbán Viktor három év alatt máris többet beszélt, mint előző kormányzása idején összesen – írja a Bors. A csúcstartó ugyanakkor a jobbikos Gaudi-Nagy Tamás és az LMP-s Schiffer András.

Orbán Viktor az Országgyűlés adatai szerint a 2010. májusi alakuló ülés óta összesen 188 alkalommal szólalt meg. A kormányfő ezzel darabszámra és időre is megdöntötte korábbi csúcsát. Legutóbbi miniszterelnöksége idején (1998–2002) ugyanis csak 166-szor szólalt fel és 16 órát beszélt. Most tizennyolc és fél óránál tart – írja a Bors.

A jobbikos Gaudi-Nagy Tamás beszélt eddig a legtöbbet a mostani parlamenti ciklusban: ötvennyolc órán és öt percen keresztül, míg Schiffer András összesen 801 alkalommal kért szót, amelyek során 56 órát beszélt.

Mesterházy Attila ezzel szemben három év alatt 56 alkalommal szólalt fel, és csak 5 óra 35 percet beszélt. A sor végén tartja pozícióját Meggyes Tamás, a Fidesz országgyűlési képviselője.

HVG nyomán