Megbukott liberális dogmákon alapuló, elfogult ET jelentés a cigány gyermekek elleni diszkriminációról - Videóval

A cigány gyermekek elleni diszkriminációról szóló jelentés vitájában Gaudi-Nagy Tamás országgyűlési képviselő az ET 2013 tavaszi parlamenti közgyűlésének 2. napján 2013. április 23-i  keddi felszólalásában egyedüliként fogalmazott meg kritikát a liberális török rapportőr, Nursuna Memecan jelentésével szemben. A nemzeti radikális képviselő rámutatott, hogy az állítólagos cigány gyermekekkel szembeni diszkrimináció, iskolai szegregáció megszüntetését és számukra erőteljes pénzügyi támogatást szorgalmazó jelentés azon a már megbukott liberális dogmán alapul, hogy pozitív diszkriminációval, anyagi forrásokkal és a többségi társadalom toleranciára nevelésével meg lehet szüntetni a cigánysággal kapcsolatos problémákat.

Mint egy olyan ország képviselője, amely egyre erőteljesebben szenved ezektől a problémáktól hiányolta az érem másik oldalának bemutatását, azaz annak elemzését, hogy milyen drámai hatással van a cigányság együttélési normákat rendre megszegő életmódja a többségi társadalom tagjaira, akik életét egyes magyar vidékeken már gyakorlatilag ellehetetlenítik a bűnözéssel és összeférhetetlen életmódjukkal azok a cigányok, akik soraiból kerül ki az elítélt bűnözők többsége. Utalt azokra a gazdálkodókra, akik azért kénytelenek felhagyni a termeléssel, mert képtelenek megvédeni a javaikat. Ki emel szót és javasol átfogó intézkedéseket azon gyermekek mellett, akik a szegénységben élő kiskorúak másik felét teszik ki Európában?- tette fel a kérdést a jogvédő képviselő. Kifejtette, hogy  a cigányság áldozatként való bemutatása és kollektív felmentése helyett a jogalkalmazás terén meg kell szüntetni valóban minden megkülönböztetést. A bűnt következetesen súlyos büntetések kell kövessék,  és az államnak a cigány gyermekek fejlődése és védelme érdekében is fel kell lépni a szülőkkel szemben is.

Meg kell követelni azt, hogy gondoskodjanak gyermekeikről, járassák őket iskolába, tanítsák meg őket a jogkövetésre és mások javainak tiszteletben tartására. Csak a kötelezettségek számon kérésével és betartatásával érhető csak el változás, nyilván amellett, hogy lehetőséget kell biztosítani számukra, hogy dolgozhassanak és jogkövető polgárként hasznos tagjai lehessenek a társadalomnak. Ehhez azonban együttműködő és építő szellemű cigányok kellenek, tehát rajtuk is a sor, hogy szemléletet váltsanak - zárta felszólalását a képviselő, aki az egyébként a közgyűlés által elfogadott határozat ellen szavazott a felszólalásában is kifejtett okok miatt. A képviselő a vita után elmondta, hogy az is döbbenetes volt számára, hogy a jelentés a cigányság elleni 2008 óta elkövetett magyarországi támadások körébe sorolta azokat a tüntetéseket is, amelyek keretében az érintett helyiek a közbiztonság megromlása miatt és az együttélést lehetetlenné tevő egyes cigány családok garázdálkodása ellen  tiltakoztak . Ez is jól példázza szerinte a jelentés  elfogultságát és téves irányultságát.

Kérjük kapcsolja be a feliratozást a YouTube-on a fordításhoz