A magyar föld Csányi Sándor-típusú "kisgazdáktól" történő megvédéséről kérdezte Gaudi a kormánypárti képviselőket (Videóval)

A hamarosan hatályba lépő földtörvény részletszabályait tartalmazó kormányzati módosító javaslat (T/11187) általános vitájával ért véget az Országgyűlés hétfői ülése.

Gaudi-Nagy Tamás kétperces hozzászólásában a kormánypárti Magyar Hírlap című napilapot idézte: Törvény védi a magyar földet a spekulánsoktól. Tudta?

Nem tudtuk, mert nincs is ilyen. Ez a törvény sem lesz ilyen, a földtörvény sem volt ilyen. Azért foglaltuk el a pulpitust, azért helyeztük kilátásba, hogy nem fog megállni az ellenállás ezzel szemben (a föld kiárusításával - a szerk.) - fogalmazott Gaudi, utalva a földtörvény házszabályellenes elfogadására.

Csányi Sándortól, Magyarország leggazdagabb emberétől ki védi meg a magyar földet? - kérdezte Gaudi, kifejtve, hogy a kormánypárttal rendkívül jó viszonyt ápoló mágnás 28.000 hektáron gazdálkodik.

A teljes felszólalás, Ángyán József volt államtitkár, Magyar Zoltán jobbikos honatya, és Jakab István, az Országgyűlés fideszes alelnökének kétperces hozzászólásával alább megtekinthető: