Levezető elnökként fotózgatott a Parlamentben Ujhelyi

Ujhelyi István, a Parlament szocialista alelnöke tegnap este levezető elnökként a parlament elnöki székéből fotózgatta képviselőtársait, miközben Gaudi-Nagy Tamás beszélt.

A műalkotás

Fotóját, melyen az Együtt 2014-be igazolt Göndör Gábor, az MSZP-s Lamperth Mónika és a DK-s Kolber István beszélgetnek egymással kedélyesen, a Facebook-oldalára is feltöltötte az alábbi találos kérdéssel: "Na miért érdekes a kép?" Véleményünk szerint semmi érdekes nincs benne, az aprózódó bukott baloldal elemei még mindig megtalálják a hangot, természetesebb ez, mint a Közgép-hirdetés a Magyar Nemzetben.

Gaudi "veszélyesen demagóg és antiszemita"

Különös tettét később - szintén a Facebookon - így indokolta a szoci politikus: "Keserű érzés, hogy kénytelen vagyok egyfajta passzív, sajátos partizán-ellenállással tiltakozni a Jobbik képviselőinek patikamérlegen kimért, de annál veszélyesebb parlamenti felszólalásai ellen."

Ujhelyinek ugyanis nem tetszett, hogy Gaudi-Nagy Tamás jobbikos képviselő az egészségügyi és egészségbiztosítási tárgyú
törvények módosításáról szóló plenáris vitában felvetette: a Holokauszt gyermekáldozatainak emléket állító „Sorsok Háza” központ hatmilliárdos költségvetését el kellene venni és az egészségügyi kiadásokra átcsoportosítani.

A szocialista képviselő szerint Gaudi-Nagy veszélyesen demagóg és antiszemita kijelentéseket tett, ezért demonstratív módon nem vele foglalkozott, hanem felállt és fotózgatni kezdett.

Gaudi: Ujhelyinek le kell mondania

Portálunk az üggyel kapcsolatban felkereste a Jobbik képviselőjét, aki elmondta: felháborító és megengedhetetlen, amit Ujhelyi István művelt. Úgy gondolja, hogy egy hosszú vita során a levezető elnöknek szíve joga néhány másodpercre felállnia, esetleg nyújtózkodnia, de hogy fotózgatni kezdjen az ülésteremben, az teljességgel elfogadhatatlan, főleg, hogy a szocialista saját politikai céljai érdekében tette mindezt. Gaudi-Nagy Tamás szerint Ujhelyi ezzel alkalmatlanná vált a parlament alelnöki tisztségére, megsértette az Országház méltóságát is, ezért le kell mondania vagy el kell távolítani őt ebből a pozícióból. A képviselő azt is közölte az Alfahírrel, hogy megtette a szükséges jogi lépéseket is: frakciójánál kezdeményezte, hogy forduljanak a Házbizottsághoz az ügyben.

alfahir.hu