A kormány a migrációval akarja megoldani a népességfogyást?

Nemzetbiztonsági kockázatot is jelenthet a Jobbik álláspontja szerint, ha a kormány a Nemzetközi Bevándorlási Szervezettel karöltve immigrációval akarná pótolni a gazdasági okok miatt országunkat elhagyó magyarokat.

Gaudi-Nagy Tamás emlékeztetett, hogy tegnapi nap egy törvényjavaslat került a Ház elé, melyben az International Organization for Migration (magyarul: Nemzetközi Bevándorlási Szervezet) alapokmányának becikkelyezéséről szólt. A Jobbik szerint elfogadhatatlan, hogy ezzel a lépéssel is segítsük, hogy a kivándorló magyarságot külföldi betelepítettekkel pótoljuk.

A szervezet célja, hogy a bevándorlókat anyagilag és szolgáltatások terén is segítsék, de Gaudi-Nagy Tamás leszögezte, hogy nem szabad a hanyatló nyugati államok útjára lépni. Látható - magyarázta -, hogy olyan fejlett országokban, mint Németország, Ausztria, Olaszország, Nagy-Britannia is súlyos társadalmi gondokat és feszültséget okoz a bevándorlás kérdése, a lakosok már nem is tudják magukat otthon érezni, annyi a külföldi. Az itthoni menekülttáborokra is számos panasz érkezik a helybéliektől, akik nem szeretnének menekültközpontokat látni a lakóhelyükön.

A Jobbik szerint elsősorban a kivándorolt magyarokat kell hazahívni, akik anyagi okokból kényszerültek kivándorolni.

Hegedűs Lorántné arról beszélt, hogy az IOM hazai szervezete járt abban el, mikor a Kanadából hazatoloncolt cigányokat kellett támogatni. Azoknak, akik a gyűlölt hazájukat hazudozás közepette elhagyták, most támogatásokat adnak - tette hozzá. Feltette a kérdést: a már említett magyar emberek miért nem kapnak ilyen támogatásokat, hogy hazajöjjenek? Honnan van pénze a szervezetnek ilyen feladatokra?

A kérdést feltették Kontrát Károly államtitkárnak is, illetve kérték, hogy vizsgálják meg a gazdasági hátterüket. Kontrát csupán annyit válaszolt: diplomáciai mentességgel rendelkezik az IOM, így sajnos nem adhatók ki ilyen adatok.

A Jobbik szerint az IOM tevékenysége nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet, főleg, ha tényleg bevándorlókkal akarják pótolni a kivándorolt magyarokat. Ha ez igaz, a szervezet kiutasítását is kezdeményezni kell.

alfahir.hu