A költségvetési pénzek igazságosabb elosztását, "helycserés-támadást" emlegetett Gaudi

2013. december 4-én, Magyarország 2014. évi központi költségvetéséről szóló törvényjavaslat (T/12415) vitájában Gaudi-Nagy Tamás a Jobbik-frakció által benyújtott módosító kapcsolatok mellett érvelt.

Gaudi-Nagy felszólalásában két csoportra osztotta a benyújtott módosítókat. Megkülönböztetve ezáltal a "jelenlegi Magyarország" keretei közötti problémákkal kapcsolatban benyújtott javaslatokat, illetve az elszakított területeken élő magyar közösséget érintő kapcsolódó-módosítókat.

A Tarna menti települések közbiztonságával, a helyiek munkahelyteremtésével (cukorgyár újraindítása) kapcsolatban Sneider Tamás javaslatait mellett szót ejtett Kulcsár Gergely jobbikos képviselőtársa Debrecent érintő módosító indítványaiért is.

Gaudi-Nagy Tamás a politikusok többségétől eltérő hozzáállást tanúsítva, a Jobbik-frakció által mindig hangsúlyozott szellemiségben (mely szerint támogatnak mindent ami a nemzet érdekét szolgálja, és elutasítanak mindent, ami a nemzet érdekeivel ellentétes) kiemelt egy-két baloldali-ellenzéki és kormánypárti támogatásra érdemes javaslatot is.

A Kárpát-medencei Magyar Jogsegélyszolgálat (hivatalos nevén Kisebbségi Jogvédő Intézet - a szerk.) egy olyan jogvédő szervezet, amely a 2012-es évre szóló költségvetési vitában terjesztettem elő - idézte fel Gaudi egy korábbi, a kormánypártok által is támogatott és időközben megvalósult javaslatát. Most kapcsolódó-módosító javaslatában ennek a magyarságot ért jogsértésektől védő szervezet éves költségvetésének a további 50 millió forinttal történő megemelését szorgalmazta.

Ezen felül - többek között - szó esett a határon túli hadisírok ápolásáról, a borsi Rákóczi-kastély felújításáról.