Hazafiak tették tiszteletüket az IMF magyarországi épületében (videó)

A vártnál izgalmasabbra sikeredett a Rendszervágás rendezvénye is, amely igencsak bővelkedett a meglepetésekben.

Fotóriportereink is kint voltak a megemlékezésen, tüntetésen! Képeinket itt megtekinthetik!

19:12 A HVG online oldalán találtuk ezt a pár másodperces videót. Hamarosan mi is jelentkezünk felvételekkel, addig is a következő képkockákon láthatjuk a Bank Center előtt tüntető, az IMF ellen fellázadt hazafiakat. Az alatta lévő kisfilm szintén a HVG-é, az a volt televizió épületére a zászló kitűzését mutatja.

Hazafiak elfoglalták az IMF épületét

19:45 Egy lengyel szimpatizánst a nála talált - amúgy teljesen legális kiszerelésű - gázspray miatt vittek el a rendőrök, akik hosszas perceken keresztül igazoltatták Zagyva Gy. Gyulát és társait.

18:45 Csodák csodájára Budaházy György internetkapcsolata is visszajött, így kétségtelen, hogy kizárólag az élő beszédét próbálták szabotálni. Házánál a rendőrök a korábbiaktól eltérően civil ruhásként még a kerítésnél, a hátsó kertet is figyelmük alá vonták.

18:36 A Deák Ferenc téren a Jobbik által rendezett P.Mobil koncert tart még és a nagygyűlés közönségéhez képest a létszám is alig csökkent. "A pofádat befogod!" című dal hevületével ellentétben a Szabadság téren még mindig zeng a "Ria, ria, Hungária!"

18:07 Az MTV egykori székházára ezekben a percekben tűzik ki a magyar piros-fehér-zöld, az árpádsávos lobogót, valamint Hunnia zászlaját. Toroczkai László úgy véli: az ellenség nem legyőzhetetlen, csellel, és fortéllyal kell végigvívni ezt a harcot.

17:40 A Bank Center épületéhez mentek a Rendszervágás rendezvényén résztvevő hazafiak, hogy az IMF magyar képviseletének nyújtsanak át egy petíciót.

A Hazatérés Templománál hazafiakat, gárdistákat vegzálnak a rendőrök.

Az Október 6. utcában egy fekete BMW gázolt el egy idős járókelőt, aki komolyabb sérülést szerencsére nem szenvedett. A mentők hamar a helyszínre érkeztek, a rendőröknek akadt sürgősebb dolguk is, de végül ők is odaérkeztek.

17:20 Budaházy György mobilinternet segítségével küszöbölte ki a megszakított internetkapcsolatot, így járt túl a hatalom eszén. "2008-ban szólaltam meg így utoljára!" - kezdte beszédét, majd folytatta: 2008-ban megmutattuk a valóban terrorista hatalomnak, hogy nem félünk, de lecsuktak engem, hogy belém, és belétek oltsák a félelmet. "Nem szabad félnünk, ez a legfontosabb!" A mostani jelszava a nemzeti ünnepnek, hogy "Tisztelet a bátraknak". Ez ránk vonatkozik, azokra, akik 2006-tól kezdve szembeszálltak a hatalommal. Ezek a szavak tehát nekünk kellene, hogy szóljanak, de látszik, hogy semmi sem változott.

A Toroczkai László által ismertetett 10 pont a következő:

17:00 A Rendszervágás szervezői megkérték Budaházy Györgyöt, hogy internetes kapcsolaton keresztül szóljon a megjelentekhez, ám rejtélyes körülmények között hirtelen lekapcsolták nála az internetet, és megerősítették a rendőri háziőrizetet is házánál a mai napra.

Toroczkai László többek között a rendőri intézkedésről szólt, kiemelte, hogy a kormány semmit nem tett a magyar emberek boldogulásáért, csupán "saját pecsenyéjüket sütögették", a rendőri hatalom pedig kiszolgája őket továbbra is.

A HVIM elnöke ismertette a Rendszervágás 10 pontját!

16:55 A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület vezetője dobszóra vonult fel a színpadra, díszmagyar viseletben hozta meg a "véres kardot", és mondta: "Cohn-Bendit nem ellenségünk!" Mondandóját azzal zárta: Elég volt a szolgaságból!

Tyirityán Zsolt, a Betyársereg képviseletében jelentette ki, hogy újra vissza fogják foglalni az utcát, amelyet a deviáns liberálisok próbálnak meg kisajátítani, nagy munka áll hát előttünk.

16:45 Incze Béla, a HVIM budapesti tagszervezetének elnöke kezdte meg beszédét, akit Sziva Balázs követett a színpadon "Elég volt" c. dalával.

Az eseményén tiszteletét tette Roberto Fiore olasz politikus is, aki megköszönte a meghívást, és kifejtette mennyire megtisztelve érzi magát, hogy ellátogathatott a magyar hazafiakhoz, akik 1956 emlékének méltó utódai. Beszédében a bankrendszer visszaéléseit, és az Európai Unió megszorításait ostorozta. Egyértelműen jelentette ki, hogy nincs helye Európa országaiban az amerikai pénzügyi nagyhatalmaknak.

Jelenleg a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület elnökéé a mikrofon.

16:21 Egy tüntetőt elvittek a hazafiak közül, mert arcát eltakarta. A millások többezres tömegében feltűnt az LMBT közösség is, sajnos egyre kevesebb olvasónk számára szorul magyarázatra e rövidítés jelentése, mert felkapott arcai ők a szennymédiumoknak: leszbikus, meleg, biszexuális, és transznemű egyedeket "tisztelhetünk" személyükben.


16:05
Lezárták a Ferenciek terén a demonstráció területét. Nehezen engednek be új érkezőket, még a sajtóigazolvánnyal rendelkező újságírók bejutása is nehézkes. A rendőri készültség nagyon nagy, a szokásos igazoltatások természetesen nem maradnak el.

"Ria, ria, Hungária!", valamint "Itthon vagyunk!" jelszavak skandálásával üzennek a hazafiak a millásoknak.

15:40 Lezárták a Ferenciek terei metrókijáratot, így a Kálvin tér, valamint a Deák Ferenc tér felől lehetséges a helyszín megközelítése. A Rendszervágás résztvevői "EU NEM!" transzparenseket tartanak a magasba.

Az alábbi linkre kattintva látható élő webkamerás felvétel a Szabad Sajtó útjáról:
http://utv.hu/kamera/erzsebet_hid_pesti_hidfo/szabad_sajto_utca_buda_fele (KATT!)

15:08 Kezdetét vette az "Egymillióan a sajtószabadságért" mozgalom összeröffenése, a résztvevők többségét "bicikliemelgető", kendermagos tüntetésekről ismert, liberális fiatalok adják. A Himnusz felcsendült ugyan, de szinte egyikük sem énekelte.

E közben hazafiak gyülekeznek a Jégbüfénél a Facebookon verbuválódott "Rendszervágás" rendezvényén.

http://hu-hu.facebook.com/pages/Rendszerv%C3%A1g%C3%A1s/297963580241541

14:50 Sokkal többen látogattak ki a Jobbik rendezvényére ma, mint amennyien október 23-án tették. A Kodály köröndön 12.30-tól több mint másfél ezren jelentek meg, köztük huszár hagyományőrzők, gárdisták, nemzeti motorosok és hazafias szimpatizánsok.

A rendezvény közelében egy turistabusz meghibásodott az Andrássy úton. A járművet az ott szolgálatot teljesítő rendőrök tolták odébb, a gyűlés résztvevőinek némileg pikáns megjegyzései és tapsa közepette.

A megemlékezés vége utáni, a Jobbik Deák téri nagygyűlésére történő átvonuláson a létszám kb. 5000 főre duzzadt fel és a járdáról is sokan nézték, vagy integettek a jobbikosoknak.

(Szent Korona Rádió)