Gaudi: védjük meg a magyar életteret!

Hétfőn az Országgyűlésben a környezetszennyező üzemek által kibocsátott szén-dioxid föld alá sajtolásának törvényi feltételeit megteremtő, EU diktátum hatására beterjesztett törvénymódosítás záróvitájában Kepli Lajos, a Jobbik szakpolitikusa elmondta, hogy a Jobbik sem a zárószavazást megelőző eredeti javaslatot, sem a benyújtott módosító javaslatokkal együtt nem támogatja ezt a törvényt. Ahogy a jobbikos képviselők az általános és részletes vitában is elmondták, a szén-dioxid földbe sajtolásos technológiák rendkívül veszélyesek és kifejletlenek világszerte, ezért határozottan ellenzik azokat.


Gaudi-Nagy Tamás kifejtette, hogy az Alkotmányügyi bizottságban megtárgyalták a zárószavazás előtti módosító javaslatot, melyet Fónagy János államtitkár nem tudott meggyőzően megvédeni. "A botrányos előterjesztést úgy ahogy van elutasítjuk, mégpedig azért, mert nem tudom, hogy tudják-e miről van szó képviselőtársaim?" -szegezte a kérdést Gaudi a képviselőknek. Elfogadhatatlan, hogy a környezetszennyező tevékenységet folytató ipari üzemek felmelegedést okozó szén-dioxid kibocsátását az Európai Unió diktátumának hatására nem úgy kívánják csökkenteni, hogy kötelezik ezeket a szennyező üzemeket környezetbarát technológiák alkalmazására és ezáltal a felmelegedést okozó szén-dioxid kibocsátás csökkentésére, hanem egy másik, életveszélyes megoldást választanak. Az ilyen szén-dioxidot föld alá sajtolják és föld alatti tárolókban tárolják, és ezt akarják Magyarországon is. Kipróbálatlan technológia, óriási veszélyeket rejt magában, példa erre a Kamerunban bekövetkezett szén-dioxid kitörés, amely 20 km-es körzetben elpusztított minden életet, egy ilyen jellegű technológiával a kormány a magyar földet és a magyar életteret veszélyezteti. Hatalmas cégek milliárdos üzleteiről van szó, melynek egyetlen komoly célja van, hogy hazánk szemétlerakójává váljon Európának. "Amennyiben az Országgyűlés többsége a törvényjavaslatot támogatja, akkor ne felejtsenek el úgy szembenézni a választókkal, hogy a szent magyar földet - melyet most készülnek a rabló privatizátorok és zsebszerződéses hiénák a külföldiekkel összejátszva megszerezni -veszélyeztetik" kérte végül Gaudi a jobbikosok nevében a képviselőket, hogy utasítsák el ezt a javaslatot.

Fónagy János válaszában közölte, a kormánynak az az álláspontja, hogy az EU-s irányelv átültetésének kötelezettsége minket terhel, ennek a határideje lejárt, emiatt az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított hazánkkal szemben. Ebből a szempontból szakmailag lépéskényszerben vagyunk, a szén-dioxid geológia tárolásáról szóló irányelv átültetése uniós tagsági kötelezettségünk.

A javaslatot végül a kormánypárti többség megszavazta...

Miről is van szó? Az Európai Unió hazánk számára is kötelezővé teszi olyan technológiák alkalmazását, melyek veszélyesek, kipróbálatlanok, s melyet mi magyarunk nem szeretnénk. Ha mindez nem lenne elég, az EU rendkívül diktatórikus szemléletéről tesz tanúbizonyságot akkor, mikor az ilyen általuk egyoldalúan kijelölt kötelezettségek átültetésére határidőket szab, a nemzeti szolgalelkűség kormánya pedig hűséges alattvalóként a választópolgárok megkérdezése nélkül, felhatalmazás hiányában ezeket minden tiltakozás ellenére végrehajtja. Mária országában nem engedhetünk a szabad akaratunkból, mely isteni adomány, s azzal élnünk kell. Ha az Európai Unióhoz tartozás feltétele egy a közösségre nézve rendkívüli veszélyeket magába hordozó technika felelőtlen, szolgalelkű elfogadása, abban az esetben minden jóérzésű, a hazájáért felelősséggel tartozó magyar embernek nemet kell mondania, s rákényszeríteni a pártokat ebből az Unióból való kilépésre. 

Kapcsolódó

Időzített bombát tervez a kormány a magyar föld alá

Jobbik: nagy veszélyben a magyar élettér