Gaudi a szellemi tulajdonra vonatkozó egyes törvények módosításáról (videóval)

2013. február 12-én, a szellemi tulajdonra vonatkozó egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat (T/9383. szám) vitájában a kisebbségi véleményt Gaudi-Nagy Tamás ismertette.

Gaudi szerint megint folytatódik az a hagyomány ezen törvényjavaslattal kapcsolatban is, hogy adott esetben van egy uniós irányelv, amit tartalmilag jelen esetben nem tekinthetünk magyar érdekekkel ellentétben állónak, azonban nem ad választ arra az előterjesztés, hogy ez vajon megfelel-e a magyar nemzeti érdekeknek, valamint arra sem, milyen mértékben vettük át az irányelvet.

Szabad lehetősége a tagállamoknak, hogy az irányelv által meghatározott körben, és azon lehetőségekkel élve, az adott tagállamok a nemzeti érdekeknek - jelen esetben a magyar nemzeti érdekeknek - legoptimálisabb átültetést végezzék el a képviselők.

A radikális képviselő szerint kellene szabályozni a szabadalmi bejelentések pontos időpontjának bejelentését, ez nemzeti érdekek szempontjából is fontos. A magyar feltalálók komoly veszteségeket szenvedtek el az elmúlt években, de az egész magyar ,,innovációra" rendkívül káros hatással járt az EU-s csatlakozás, így ez is egy fontos hiányossága a hazai jogalkotásnak.

Gaudi-Nagy Tamás felszólalásai alább: