Gaudi kiosztotta az MSZP-s „szaunalovagokat”

2013. október 14-én Gaudi-Nagy Tamás A rezsicsökkentés védelméről az európai uniós bürokrácia nyomásgyakorlásával szemben címmel ellátott politikai nyilatkozattervezet (T/12713) vitájában az Éhség menetéről szaunázni megpihenő, és ott a szegény emberek nehéz életéről elmélkedő MSZP-s képviselők magyar emberek szegénységéért való aggódását kérdőjelezte meg.

„Nekünk itt arról kellene vitatkozni, hogy miért van az, hogy az Európai Bizottság (…) Magyarországot támadni meri amiatt, hogy a magyar emberek megélhetése (…) és a multik rabló módon szerzett extra profitjának visszametszése érdekében egy kormányzat lépéseket tesz” – hangsúlyozta Gaudi-Nagy Tamás. A felszólalása elején az Éhség menetből szaunába siető MSZP-s képviselőkhöz fordulva (akiket ezért „szaunalovagoknak” hívott) kiemelte, hogy ezzel szemben „azonnal elvtelen módon beállnak az Európai Uniót védelmező, kiszolgáló, elvtelenül támogató erők sorába”. Hozzátette, „önök az energiaszektor ügynökei, akik az Európai Unió megbízásából megpróbálják nagy lendülettel ezt a törekvést visszaszorítani.”

A politikai nyilatkozattervezettel kapcsolatban megjegyezte, hogy euroszkeptikus képviselőként számára szimpatikus (kiegészítve a jobbikos Balczó Zoltán módosítójával), de hiányolja azt, hogy nincs benne „a tényállás, hogy az európai uniós bürokrácia hogy gyakorolt nyomást”.

További hírek:
http://www.facebook.com/gaudinagytamas