Gaudi: elmaradt az MSZP elévülhetetlen felelősségének kimondása

2013. március 11-én, az egyes igazságügyi jogviszonyokban alkalmazandó felső korhatárral kapcsolatos törvénymódosításokról szóló törvényjavaslat (T/9598.) vitájában Gaudi-Nagy Tamás kifejtette: a Jobbik számára soha nem fogadható el az, hogy külföldről mondják meg azt, mi legyen (Magyarországon), éppen ezért ennek a törvénynek a végszavazása során egy tartózkodással tudják kifejezni azt, hogy felfordulást okozott az igazságügyi rendszerben ez az átgondolatlan intézkedés sorozat, amit csak részben sikerült jóvátenni.

Gaudi arra kérte a kormány képviselőit, hogy a jövőben az ilyen és ehhez hasonló sarkalatos törvényeknél fogadják meg a nemzeti ellenzék álláspontját, működjenek együtt abban, hogy ne okozzanak az alapvető hatalmi ágak elválasztása kapcsán olyan konfliktusokat, melyek itt a bírósági rendszerrel kapcsolatban történtek, és mindig úgy hozzák meg törvényeinket, hogy az a Szent Korona Eszme értékrendszerével összeegyeztethető legyen.

Gaudi sajnálatosnak nevezte, hogy a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elévülhetetlen felelősségének kimondása elmaradt, mint ahogy annak kimondása is, hogy az MSZP törvénytelenül vette magához az MSZMP vagyonát. A jogvédő képviselő élet kritikával illette a ,,magukat baloldalinak" mondó képviselőket, akik nem vesznek részt az Országgyűlés munkájában.

A felszólalások vágatlanul megtekinthetők alább: