Gaudi a bírói hibák következményeiről

2013. december 3-án Az egyes igazságügyi, jogállási és belügyi tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslat (T/13217) általános vitájában dr. Gaudi-Nagy Tamás elmondta, hogy ugyan az Országos Bírósági Hivatal irányvonala alapvetően jó, de súlyos gondokkal küszködik az egész magyar igazságszolgáltatási rendszer.

Gaudi kiemelte például a a bírák felelősségre vonhatóságának kérdését, amelynek szerinte hiányzik a részletes, alapos és határozott, következményeket érvényesítő szabályozása. A radikális képviselő ismertette, hogy számos polgári megkeresés érkezik hozzá, amelyben azt kifogásolják, hogy miközben minden szakmában van következménye a hibáknak, úgy sok bíró pedig, aki nem tartja be az eljárási szabályokat, vagy az elfogulatlanság követelményét, mindenféle következmény nélkül folytathatja munkáját.

"Jó lenne az egész kérdést gyökeresen és alaposan áttárgyalni, és így biztosítani mindenki számára, hogy tisztes, méltányos, pártatlan módon és ésszerű időn belül igazságszolgáltatáshoz jusson" - zárta felszólalását a jogvédő honatya.

A felszólalás az alábbi videóban tekinthető meg: