Gaudi-Nagy Tamás nemcsak a parlamentben és a bíróság előtt áll ki a politikai foglyok mellett

Gaudi- Nagy javaslatára az Országgyűlés nemcsak 2006 őszi rendőrterrort vizsgálja, hanem a politikai szabadságjogok gyakorlóival szemben 2002-2010 között a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai rezsim által elkövetett összes jogsértést is.

 
Dr. Gaudi-Nagy Tamás az Országgyűlés Emberi Jogi Bizottsága 2010. május 19-i ülésén elérte, hogy ne csak az eredeti előterjesztés szerint a 2006 őszi rendőri brutalitást , hanem már 2002-től 2010-ig terjedően vizsgálják ki a politikai szabadságjogokkal élők ellen elkövetett jogsértéseket. Az mszps Nyakó erre társaival együtt kutyakomédiát és boszorkányüldözést emlegetve kiszaladt a teremből. A visszaéléseket kivizsgáló emberi jogi bizottság kebelén belüli, működését rövidesen megkezdő albizottság elnöke dr. Gulyás Gergely (Fidesz) lett. Alelnökei pedig Balogh Zoltán javaslatára a két neves jogvédő, Ékes Ilona és dr. Gaudi-Nagy Tamás lettek. Az albizottság segíteni fogja egyúttal a 2006 őszi rendőri erőszakot kivizsgáló miniszterelnöki biztos munkáját is.

Az albizottság számít minden jogsértett és jogvédő szervezet együttműködésére az igazság feltárása érdekében.


Az ülésnek azonban nem ez volt az egyetlen eredménye. Wittner Mária átadta Toroczkai László a politikai foglyok szabadon bocsátásáról szóló petícióját az Emberi Jogi Bizottság elnökének, Dr. Lukács Tamásnak. Wittner Mária kijelentette, hogy Budaházy és társai egy embertelen rendszer ellen harcoltak, méltatlan dolog, hogy ők most is rácsok mögött vannak, pedig az a rezsim megbukott.  Gaudi-Nagy Tamás üdvözölte a felvetést, megköszönte az '56-os hős szavait és kezdeményezte, hogy az Emberi Jogi Bizottság következő ülésén vegye napirendre a politikai foglyok ügyét, akiknek fogva tartása méltatlan és anakronisztikus dolog ma már.
Rövidesen közzétesszük az ülés ezen részének jegyzőkönyvét is!

 

Ide kattintva olvasható az albizottság pontos neve és tagjai!

 


gaudi.jobbik.hu