Gaudi-Nagy Tamás felszólalásai a "Lex-Gyurcsány" törvénymódosító javaslatáról - videókkal

Az Országgyűlés által elutasított javaslatot végül a Jobbikon kívül csak két független és egy KDNP-s képviselő támogatta, de 9 fideszes és 25 KDNP-s képviselő tartózkodott, amely arról tanúskodik: a Jobbik elszámoltatás iránti eltökélt akaratából fakadó keményebb fellépés akadályozása már  a kormánypártok soraiban sem élvez teljes körű támogatást.  Gyurcsány és társai továbbra is büntetlenül maradhatnak távol a bűneiket kivizsgáló parlamenti bizottságoktól és már odáig szemtelenedett a bukott kormányfő, hogy a jelenlegi rendszer illegitim jellegéről beszél és az általa szétzúzott jogállamiság féltésének hazug szavaival szédíti az embereket, akik ahelyett hogy az ő elszámoltatását tapasztalnák, ehelyett megdöbbenve látják még mindig szabadon grasszálhat a nemzet életét éveken át keserítő ember.

Gaudi-Nagy Tamás a BTK 1978. évi IV. törvény módosításáról szóló javaslatát ismertette, amely büntetni rendeli azt, a bizottság előtti meg nem jelenést, illetve a hamis vallomástételt megvalósító magatartást, amely a népképviseleti vizsgálatot akadályozza, sikerét veszélyezteti, vagy befolyásolni törekszik.  Minősített estet valósít meg, aki e magatartásokat hivatalos személyként, közmegbízatás felhasználásával, vagy jogtalan vagyonszerzés végett követi el.

A képviselő utalt arra a tényre, hogy sem Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, sem Szilvásy György nem jelent meg a 2006-os jogsértéseket vizsgáló parlamenti albizottság előtt.  Helyette egy cinikus levélben utasították vissza a megjelenésükre vonatkozó meghívást.

Mint ismeretes a törvényjavaslatot a bizottság leszavazta.

A javaslat vitájában Gaudi-Nagy Tamás hiába mutatott rá arra, hogy az elmúlt 8 év felelőseinek elszámoltatása érdekében nélkülözhetetlen a javaslat elfogadása. A kormánytöbbség elutasította a Btk módosítás tárgysorozatba vételét.  Kifejtette: a  jogsértéseket vizsgáló parlamenti vizsgálóbizottsági meghallgatások bojkottálásától  börtönbüntetés fenyegetéssel kell elrettenteni Gyurcsányt és társait. felháborítónak nevezte, hogy Gyurcsány és Szilvásy  jogkövetkezmények nélkül mutathatott fityiszt az elmúlt 8 év jogsértéseit vizsgáló albizottságnak, ez követendő példával szolgálhat az elszámoltatástól eliszkolni igyekvő felelősöknek. A vitában ugyan a Fidesz és az LMP egyetértett azzal, hogy a vonatkozó alkotmánybírósági határozat szerint szankcióval kell sújtani a távolmaradókat, de túl szigorúnak nevezték a jobbikos képviselő javaslatát. 
Az indítvány sorsával kapcsolatos előzmények itt olvashatók.

jobbik.hu - dr. Gaudi-Nagy Tamás