Gaudi-Nagy számon kéri az ET emberi jogi főbiztosát amiért a nemzeti közösségek jogai helyett homoszexuálisok és bevándorlók jogaival foglalkozott

Gaudi-Nagy Tamás az Európa Tanács 2012. téli ülésszakán 2012. január 26-án Strasbourgban számon kérte a leköszönő emberi jogi főbiztost, Thomas Hammerberget, amiért a nemzeti közösségek jogai helyett homoszexuálisok és bevándorlók jogaival, és az ún. Nacionalista extrémizmussal  foglalkozott és nem ment el a nemzeti radikális képviselő kérésére Székelyföldre sem, hogy megvizsgálja a székely önrendelkezési törekvéseit és a román állam elnyomó tevékenységét.


A válaszában a leköszönő főbiztos hűen eddigi tevékenységéhez gátlástalan hazudozódással azt állította, hogy Gaudi-Nagy Tamás nem olvasta el a 2011. évről szóló főbiztosi jelentést, mert abban
állítása szerint benne van a nemzeti közösségek jogainak kérdése. A valóság ezzel szemben az, hogy ilyen fejezet nincs a jelentésben, erről mindenki meggyőződhet az itt található jelentésben.

Aki úgy gondolja, hogy nem szép dolog ilyet hazudozni, azt kérem írja meg drótpostán angol nyelven véleményét a leköszönő nép, bocsánat főbiztosnak (commissioner@coe.int). Boldogító hír, hogy 2012 áprilistól magyar támogató szavazatokkal új főbiztost választott az ET Parlamenti Közgyűlés egy lett szaktekintély, Nils Muižnieks személyében. Tőle sokkal többet várunk a nemzeti önrendelkezési törekvések támogatása érdekében.