"Elnézést kérek, de egy vizsgálóbizottság jelenleg nem vehető komolyan"

Gaudi-Nagy Tamás szerint büntetőjogi fenyegetettséget kell megalkotni a parlamenti vizsgálóbizottság elé idézett, de megjelenni nem hajlandó személyekkel szemben

2013. november 13-án, A nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló 1995. évi CXXV. törvénynek a nemzetbiztonsági tárgyú parlamenti ellenőrzés hatékonnyá tételéhez szükséges módosításáról (T/12570) címet viselő törvényjavaslat vitájában az előterjesztő Mile Lajos (LMP) ismertette a javaslatát, mely alapján az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottsága előtti megjelenést kötelezővé tennék.

Gaudi-Nagy Tamás hozzászólásában jó szándékúnak nevezte a javaslatot, de álláspontja szerint a tartalom, a megvalósítás nem megfelelő.
A parlamenti ellenőrzés hatékonnyá tételét a Jobbik-frakció nagyon, "kőkeményen" akarja. Olyannyira akarja, hogy jelzem: 2010-ben már benyújtásra került egy büntető törvénykönyvi módosításunk, javaslatunk, népképviseleti szerv működésének akadályozása megjelöléssel - jelezte a nemzeti jogvédő képviselő.

Gaudi szerint nemcsak a nemzetbiztonsági bizottság munkáját kellene így hatékonyabbá tenni. Képviselőtársa, Staudt Gábor a szankciót találta elégtelennek.

A nemzeti radikális képviselő benyújtotta a megfelelő javaslatot a Ház elé, és kérte annak sürgős tárgyalását.

A felszólalásról készült videó: