Dabrony - Eltérő kultúra, romló közbiztonság

Olvasónk beszámolója és fotói a kistelepülésen tapasztalható közállapotokról. Segítséget kérnek.

Olvasónk közlése szerint az üresen álló ingatlanokat a helyi roma kisebbség tagjai kifosztják, ami nem mozdítható, azt tönkreteszik. A faluban a közbiztonság egyre rosszabb, mindennaposak a kisebb-nagyobb lopások, egyéb bűncselekmények. Rendőrt azonban nagyon ritkán látni. Az önkormányzat pályázott térfigyelő kamerarendszerre, de sajnos nem nyertek, önerőből pedig nem tudják finanszírozni azt, pedig minden bizonnyal visszatartó ereje lenne a bűnözőkkel szemben - számol be olvasónk, aki fotókat is mellékelt leveléhez.

Stubán Ferenc polgármester blogunkat arról tájékoztatta, hogy Ferenczi Gábor és dr. Gaudi-Nagy Tamás országgyűlési képviselők november 11-én írásbeli kérdést nyújtottak be a Parlamentben a belügyminiszterhez, melyben tolmácsolják a dabronyiak segélykiáltását. Megerősítette: vagy kamerarendszerre, vagy rendszeres rendőri jelenlétre lenne szükség a kisközségben. Bízik abban, hogy a képviselők sikerrel hívják fel a figyelmet a helyi problémákra, melyek megoldása önmagában az önkormányzatnak források és eszközök híján reménytelen.

Olvasónktól:

"Településünkön nagyon ritka a rendőri jelenlét. Ez sajnos évek óta megoldandó probléma. A faluban kisebb nagyobb lopások napi rendszerességűek. Az üresen álló házakat kifosztják, ami mozdítható elviszik, értékesítik. Illegális autóbontás, kábelégetés, áramlopás rendszeres. Az önkormányzat kamerarendszer kiépítését tervezte, de szűkös anyagi helyzete ezt önerőből nem teszi lehetővé. A beadott pályázat sajnos nem nyert. Szakember által felmért kamera telepítési rendszer költsége nem kerülne többe, mint egy rendőr egy évi fizetése. A kamerarendszernek visszatartó ereje lenne főleg az éjszakai mozgások, dobozos autók furikázásának visszaszorításában. Röviden összefoglalva ezek a legégetőbb problémák."

A fejleményekről természetesen tájékoztatni fogjuk Tisztelt Olvasóinkat.

dabrony közbiztonság

Dabrony - Eltérő kultúra, romló közbiztonság Fotó: Olvasónktól

 

bakonyihirmondo.hu