Csillagászati magyar befizetés az IMF-nek Fidesz parancsra

Gaudi:,,Két éves országgyűlési mandátumom leggyalázatosabb pillanatait éltem meg"


Az Országgyűlés június 18-i ülésén, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) részére fizetendő kétszeresére növelt kvóta hozzájárulásról (gyakorlatilag tagdíj) szóló törvényjavaslat (ide kattintva elérhető: T/7412) vitájában Gaudi-Nagy Tamás egyértelművé tette, hogy gyarmati függésünket tovább mélyítő javaslatnak a megszavazása hazaárulásnak minősül. A Jobbik frakció képviseletében Gyöngyösi Márton, Z. Kárpát Dániel, Novák Előd és Volner János is keményen ostorozták ezt a nemzetgyilkos javaslatot. A vita során, az ország eladósodásáért felelős MSZP-sek és gyurcsányisták túlnyomó többsége valószínűleg a kezdődő labdarúgó EB mérkőzés megtekintése mellett tette le a voksát. Az uzsora befizetését előíró törvényt 207 Fidesz/KDNP-s képviselő végül megszavazta, a Jobbik tiltakozása és nem szavazatai ellenére.

Elmondása alapján két éves országgyűlés munkájának leggyalázatosabb pillanatait élte meg a Jobbik jogvédő képviselője, mikor a javaslat embertelen tartalmával szembesült. Rossz üzenete van annak, hogy közel 300 milliárd forintot a magyar költségvetésnek a Magyar Nemzeti Bank útján ki kell fizetnie a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF), annak az intézménynek, mely arra jött létre, hogy a globalizáció egyik meghatározó oszlopaként a világkormányzás segédcsapataként szétzúzza a nemzeti önállóságban gondolkodó közösségeket. Tudnak-e Önök jó szívvel támogatni egy ilyen javaslatot? - szegezte a kérdést elsősorban a kormánypárti képviselőknek a radikális politikus. Nekem nagyon nem tetszik, mikor mindig csak egy utat javasolnak - mondta Gaudi, utalva a kormány kommunikációjára, mely szerint nincs más lehetőségünk, mint a 300 milliárdos összeg kifizetése.

Gaudi szerint ezt az utat nem kívánja járni a magyar nép. Mint mondta, az IMF-nek szánt összegből 60000 (a felszólalásban szóbotlás miatt 6000 hangzott el tévesen) jó minőségű rendőrautót lehetne vásárolni, a rendőrség idei tervezett költségvetése 230 milliárd forint, ennek megfelelő összeget, további 70 milliárddal kiegészítve most odadobnánk az IMF-nek. A magyar emberekkel való törődésre kellene most már valóban fókuszálni! - érvelt felszólalásában a jobbikos politikus. A magyar emberekkel való törődésre kellene most már valóban fókuszálni! - érvelt felszólalásában a jobbikos politikus.

143 milliárd forint a magyar lakosság összes közüzemi tartozása, ennek több mint a dupláját adná a kormány a Nemzetközi Valutaalapnak. Gaudi-Nagy Tamás Josepf Stiglitz, Nobel díjas közgazdászt, hozta fel példának, aki az IMF korábbi vezetője volt, és irgalmatlanul kemény kritikát mondott el a Nemzetközi Valutaalapról, illetve David Korten volt IMF magas rangú funkcionáriust idézte, aki a Tőkés társaságok világuralma című kötetében leleplezte a Világbank, Nemzetközi Valutaalap és a Nemzetközi Kereskedelmi Szervezet (WTO) globalizációs triászának világkormányzás megvalósítását célzó kártékony törekvéseit.

Felszólalásában ismét számon kérte az elmaradt elszámoltatást, rámutatva arra, hogy az ország eladósításáért felelős Medgyesy-Gyurcsány-Bajnai kormányok tagjai máig nem kerültek a vádlottak padjára elévülhetetlen nemzetellenes bűneikért.

,,Ne tegyék a kést a magyar emberek torkára! 143 milliárd forint költségvetési összegből lehetne tehermentesíteni az embereket a köztartozások alól. Gondoljunk már bele, hogy hány család, hány százezer ember életét az keseríti meg, hogy azokat a bizonyos rettenetes sárga csekkeket nem tudják időben kifizetni, és jön a végrehajtó, jön a lakásvégrehajtás. Életek esnek szét, megy tönkre az emberek megalkotott munkája, reményei, álmai mennek tönkre, a fiatalok fele most már külföldön keresi a boldogulását. A középső fiam osztályában most jelentette be az ötödik család, hogy indulnak külföldre. Hát mi folyik itt? Milyen országot építenek önök? Húzzunk erre azonnal egy határozott határvonalat, és mondjuk ki: aki a globalizáció térhódításának a híve, és támogatja ezt a javaslatot, az nem lehet a magyar nemzet barátja és támogatója a legszebb szavak ellenére sem!" - hangoztatta szenvedélyes beszédében Gaudi.