Csak nem a korrupció fenntartása a célja a Fidesznek?

A Fidesz képviselői minden eszközzel megakadályozták a Vona Gábor javasolta, Simicska Lajos, Nyerges Zsolt és a kormánypárthoz közel álló vállalkozók gazdasági ügyeinek vizsgálatára felállítandó bizottság felállítását az Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság ülésén.

Ennek kapcsán Gyüre Csaba, a bizottság jobbikos alelnöke kijelentette: mind a nyolc évig kormányzó pártnak, mind a mostaninak egyértelműen érdeke a korrupció fenntartása, elmélyítése Magyarországon.

Ezután Papcsák Ferenc, a bizottság fideszes alelnöke azzal fenyegette meg a politikust, hogy megvonja tőle a szót, mondván, hogy szerinte a jog határait súroló nyilatkozatot tesz.

Egy országgyűlési képviselő szabad véleménynyilvánítását próbálja gátolni, ami súlyosan jogsértő – mondta válaszában Gyüre Csaba. Hozzátette: „úgy látom, ez a magatartás továbbra is azt támasztja alá, amit elmondtam, vagyis hogy a Fidesznek az a célja: ne lehessen vizsgálóbizottságot felállítani”.

Gaudi-Nagy Tamás: a Jobbik országgyűlési képviselője hangsúlyozta, nem tudták bizonyítani, hogy az általános kizáró ok fennállna, vagyis hogy az ügy nem tisztázható interpellációkkal, azonnali kérdésekkel, és egyéb más parlamenti eszközökkel.

Barikád nyomán