Cigány székház botrány: Lungo Drom mutyi Fidesz módra

Lukács Tamásék próbálták mutyi-marketinggel elrejteni a Lungo Dromnak adni kívánt székházat, de Zagyva Gy. Gyula és Gaudi-Nagy Tamás észrevette.

Az Emberi jogi bizottság benyújtott egy olyan módosító javaslatot (IDE kattintva megtekinthető) a költségvetési törvényhez, amellyel kapcsolatban megdöbbenésének és felháborodásának adott hangot Gaudi-Nagy Tamás. Mint mondta, egy nagyon kemény és heves vita zajlott le az Emberi jogi bizottságban arról a javaslatról, melynek szülőatya Lukács Tamás (KDNP) képviselő. Ez a javaslat arról szól, hogy több mint egy tucat ingatlan kerül egyes szervezetek tulajdonába. Ennek keretében a Lungro Dromnak kívánnak székházat adni, a szervezetet a módosító javaslatban egyháznak álcázva vérlázító és diszkriminatív módon. Ezt a Jobbik nem fogja megengedni.

 

A költségvetési törvényhez nyújtott be kapcsolódó, módosító javaslatot az Országgyűlés Emberi Jogi bizottsága, ami az egyházaknak ad ingatlanokat. Zagyvának gyanús lett (aki szintén a bizottság tagja), mert ezt nem így szokták. A jobbikos-vármegyés képviselő mutyi-szagot fogott: azt hitte először, hogy a Hit Gyülekezetének fognak adni állami vagyonból, de végül azt vette észre, hogy a Lungo Dromnak adnak ingatlant. Egy volt óvodát, a VIII. kerületi Bezerédi utca 17. szám alatti ingatlant.

A beadványt Lukács Tamás (Fidesz-KDNP) adta be. Az épületről semmi sincs megadva, csak a ház címe, meg hogy óvoda volt. Arról sem lehet tudni, hogy mi az értéke, milyen nagy stb. Berényi László (szintén bizottsági tag) nevű cigány sem tudott semmilyen felvilágosítást adni, sőt, láthatóan meglepődött Lukács barátjával együtt, hogy Zagyváék kiszúrták az indítványból. Az indoklás annyi volt, hogy "mindenképpen indokolt"... A háttérben nyilván az lehet, hogy a Fidesz cigányainak is kellett egy székház, kellenek a cigány szavazatok 2014-ben. MSZP-nél Kolompárék-féle ÖCO, most a Fidesznek Lungo Drom.

"Hogy van az, hogy önkényesen kiválasztanak egy kisebbségi szervezetet és adnak nekik egy székházat csak úgy? Miért pont őket válaszották ki?" - háborodott fel Zagyva Gy. Gyula a Szent Korona Rádiónak.

"El akarták rejteni fizikailag, ugyanis sokadik lapon volt, nem is illett oda, mintha egy profi marketing és mutyi tanácsadó adta volna a tippet, hogy csinálják így. Meg is lepődtek rajta Lukácsék, hogy kiszúrtuk" - fogalmazott Zagyva. Valóban: megnézve a javaslatot az derül ki, hogy mindenféle egyházak kapnak mindenféle állami ingatlant, míg közéjük elrejtve szerepel a "Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi Szervezet és Polgári Szövetség" is (az iromány 15. pontja), ami egyértelműen nem egy egyház.

A botrányt tovább fokozza, hogy a törvény részletes vitája után nyújtották be, hogy ne is lehessen róla vitázni, így a parlamentben nem is lehet hozzászólni, bár a pénzügyi bizottság alkotmányellenessnek nyilvánította a módosítót, és mégis volt, aki hozzászólt: Gaudi-Nagy Tamás.

(Szent Korona Rádió)