„Senki nem ússza meg” – Gaudi üzenete a termőföldet külföldiek részére átjátszó ügyvédeknek

2013. szeptember 23-án Gaudi-Nagy Tamás az úgynevezett mezőgazdasági zsebszerződések elleni hatékonyabb fellépésről szóló törvényjavaslat (T/11187) vitájában üzenetet fogalmazott meg azon ügyvéd kollégáinak, akik „saját profitszerzésük érdekében legszentebb kincsünket, a termőföldet átjátsszák külföldiek részére.”

A radikális képviselő hangsúlyozta, neki soha nem jutott volna eszébe, hogy részt vegyen az úgynevezett zsebszerződések létrehozásában. Kíméletlen üzenetet fogalmazott meg azon ügyvéd kollégáinak, akik ilyen szerződésekben közreműködtek: „Nem fogja senki megúszni, aki ilyen ügyletekben közreműködik akár ügyvédként, akár közjegyzőként. El fog jönni az igazság órája.”

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezető elnöke felszólalásában hozzátette, hogy előbb vagy utóbb „büntetőjogi, polgári jogi következményei lesznek” ezeknek az ügyleteknek, és az érintett ügyvédek a „kamarai tagságukkal is játszanak.”

„Ne tegyék ezt, és ne játsszák ki a termőföldet, ne működjenek közre ilyen ügyletekben!” – nyomatékosította kétperces felszólalása végén Gaudi-Nagy Tamás az üzenetét.